Vahepeal kunstnikuna tegutsenud korvpalliäss liitus NBA meisterklubiga

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Larry Sanders veetis kogu senise profikarjääri Milwaukee Bucksi ridades.
Larry Sanders veetis kogu senise profikarjääri Milwaukee Bucksi ridades. Foto: Tom Lynn/AP/Scanpix

Kaks ja pool hooaega korvpallist eemal olnud heade eeldustega keskmängija Larry Sanders sõlmis lepingu NBA valitseva meistri Cleveland Cavaliersiga, teatas portaal Yahoo!

208 cm pikkune ja sisuliselt taevasse ulatuvate kätega Sanders teenis 2013. aasta suvel Milwaukee Bucksilt 44 miljoni dollari suuruse lepingupikenduse, aga poolteist hooaega hiljem otsustas ta korvpalli sinnapaika jätta ja n-ö tavaellu sukelduda. Peamiselt pühendas ta oma energiat kunstile ja 2015. aastal nimetas ta ennast muuhulgas ka muusikuks ja kirjanikuks.

Hooajal 2014/2015 lühikese aja jooksul kaks korda kanepi tarvitamisega vahele jäänud Sanders tõi loobumise põhjuseks depressiooni ja ärevushäired. Lisaks leidis ta, et korvpall pole sellele kulutatud aega väärt. Ometi tunnistas Sanders, et tal võib kunagi korvpalli järele isu tagasi tulla ja siis soovib ta NBAsse naasta.

Nüüd ongi keskmängija usinalt treeninud ja loodab koos Cleveland Cavaliersiga võita elu esimese NBA meistrisõrmuse. Cavaliersi peatreeneri Tyronn Lue sõnul veedab Sanders järgmised paar nädalat NBA tütarliigas (D-League), aga kui Sandersi mänguvorm on piisavalt hea, oleks ta Cavaliersile play-off'is suureks abiks.

Viie hooaja jooksul viskas Sanders keskmiselt 6,5 punkti, võttis maha 5,8 lauapalli ning blokeeris 1,8 vastaste viset. Hooajal 2012/2013 kogunes talle blokke lausa 2,8.

Cavaliers on sel hooajal juurde hankinud ülitäpse käega kaugviskaja Kyle Korveri ja USA koondisega kaks olümpiakulda võitnud mängujuhi Deron Williamsi. Lisaks palkasid nad hiljuti Austraalia koondise tsentri Andrew Boguti, aga 213 cm pikkune vägilane murdis debüütmängu avaminutil jalaluu ja on audis vähemalt hooaja lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles