Tartu korvpallurid näitasid, et ka möödavise on hea vise

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tagamängija Mandell Thomas ei tabanud Balti liiga poolfinaali avamängus ühtegi viset, aga kaaslased võtsid ridamisi ründelaudasid ja kinkisid tartlastele uusi rünnakuid.
Tartu tagamängija Mandell Thomas ei tabanud Balti liiga poolfinaali avamängus ühtegi viset, aga kaaslased võtsid ridamisi ründelaudasid ja kinkisid tartlastele uusi rünnakuid. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna selle hooaja suurim tugevus on lauavõitlus. Kuna pärast möödaläinud viskeid sooviti pall taas enda valdusse saada, ollaksegi Balti liigas endiselt finaalikonkurentsis. Poolfinaali avakohtumine Pasvalyse Pieno žvaigždesiga mängiti 88:88 viiki ja järgmisel nädalal algab kõik nullist.

Tartlased noppisid koguni 21 ründelauda. Võrdluseks, Pasvalys sai kaitses kätte pelgalt 22 palli. Tihti leidis Tartu korraliku viskepositsiooni alles teise või kolmanda katse järel. Pole siis ime, et legendaarne Andres Sõber korrutab aastast aastasse, et ka möödaläinud vise on hea vise.

«Veerandfinaalis suutsime Kedainiai vastu lauavõitluse kaotada, aga täna polnud see element enam sugugi halb,» ütles tartlaste peatreener Gert Kullamäe. Lauas näidati võimu hoolimata sellest, et üks Tartu paremaid lauahankijaid Venky Jois on pärast ukrainlase Maks Konate tulekut taandunud viie-kuue minuti meheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles