Rocki noortest pole kujunenud veel ühtegi liidrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki mängijad (valges) pidid täna tunnistama Ventspilsi paremust.
Tartu Rocki mängijad (valges) pidid täna tunnistama Ventspilsi paremust. Foto: Margus Ansu

Korvpalli Balti liiga veerandfinaalseerias mõlemad kohtumised Ventspilsile kaotanud Tartu Rocki noorema generatsiooni mängijad tunnistasid pärast matši, et otsustavateks hetkedeks pole neil meest, kes tõstaks käe ja võtaks asja enda peale.


«Meil pole sel hooajal esile kerkinud sellist mängijat, kes oleks kindel liider ja vajadusel võtaks palli ning teeks lihtsalt ära,» tunnistas eile 12 punktiga Rocki resultatiivseimaks kerkinud ääremängija Timo Eichfuss.

«Rain Veideman kindlasti võiks kujuneda selliseks meheks.  Pigem peaks võistkonnas liidri rollis olema mõni vanem mängija või siis jube heade füüsiliste eeldustega mees.»

Samas tunnistas eelmisel hooajal Rakvere Tarva ridades Eesti korvpallitaevasse kerkinud Veideman, et otsustavatel momentidel ei hakka tal käsi värisema.

«Eelmisest aastast on mul neid lõppude kogemusi küll ja käsi sellisel hetkel ei värise. Kuid kindlat liidrit pole meil sel aastal tõesti välja kujunenud – mängijat, kes võtaks ja teeks,» rääkis Veideman.

«Järelikult ei olnud me veel piisavalt head, et järgmisesse ringi jõuda. Me lihtsalt ei osanud meile antud võimalusi ära kasutada. Tegelikult oli ju tegemist meie jaoks täiesti võidetava meeskonnaga,» lisas sel hooajal Rocki põhimängujuhiks kerkinud Sten-Timmu Sokk.

Rocki peatreener Indrek Visnapuu peab samuti Veidemani selliseks meheks, kes võiks tulevikus liidrikoorma oma õlule võtta. «Minu hinnangul on Rain astunud tänavuse hooaja jooksul kindlasti tugeva sammu edasi,» leidis ta. «Ilmselt tulebki tulevikus otsida otsustajat meie noorte tagameeste hulgast. Sokk ja Veideman kannavad juba praegu meeskonnas suurt rolli.»

Kui Rocki pallurid ei suutnud teist kohtumist järjest otsustaval hetkel täpset kätt näidata, siis vastaste poolel olid sellised mehed olemas.

«Viskaja töö ongi see, et õigel hetkel tabada. Ta võib terve mängu mööda loopida, kuid kõige tähtsama paneb ta ikkagi ära. Enda visketabavus jääb kripeldama. Kui oled vaba, siis tuleks ikka ära panna,» polnud Veideman oma esitusega rahul.

Peale viimaste minutite möödavisete valmistasid Rockile probleeme ka vabavisked. 18 viskest olid täpsed vaid kaheksa.

«See käib meil täiesti üles-alla. Trennis me ju iseenesest harjutame neid ja viskame ka sisse, kuid ju siis ei pea närvid veel vajalikul tasemel vastu. Eks kõik ole siin mõtlemises kinni,» leidis Eichfuss.

«Võib-olla on lihtsalt meestel tähtsal hetkel värin sees. Sellises mängus on ju ikkagi iga punkt tähtis. Samal ajal kui meie viskame kümme vabaviset mööda, panevad nemad otsustava viske üle käe sisse,» lisas Veideman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles