Kaks pikka eestlast ebareaalsel turniiril

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maik-Kalev Kotsar ei tea isegi täpselt, mis teda March Madnessil ees ootab.
Maik-Kalev Kotsar ei tea isegi täpselt, mis teda March Madnessil ees ootab. Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA

Märtsihullus. Suur tants. Turniir suure T-ga. Vahet pole, mis väljendit kasutada, aga üks on kindel: järgmised kaks ja pool nädalat kuuluvad USA spordis ülikoolikorvpallile. Sel korral on tähtsas mängus koguni kaks eestlast, South Carolina ülikooli korvialune jõud Maik-Kalev Kotsar (20) ja Wichita State’i tsenter Rauno Nurger (23).

Teist aastat USAs elaval, aga esimest hooaega NCAA ülikooliliigas kaasa tegeval Kotsaril on raske uskuda, et saab oma oskusi näidata turniiril, mis on niivõrd populaarne. «See tundub üsna ebareaalne,» teatab ta paar päeva enne March Madnessi ehk NCAA I divisjoni finaalturniiri algust.

Tähelepanu jagub kõigile 64 turniirile pääsenud meeskonnale, aga päris hulluks läheb asi aprilli alguses peetava Final Fouri ajal. Sel aastal selgitatakse parimad ülikoolikorvpallurid Arizona ülikooli staadionil 75 000 pealtvaataja ees. Sõltuvalt aastast jälgib USAs finaalmängu 18–28 miljonit inimest ja harvad pole juhused, kus reitingud ületavad isegi NBA finaale. Vahe tuleb sisse üleilmses huvis, sest seal pole NCAA-l NBA superstaaridele suurt midagi vastu panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles