Videod: Vikersundis uuendati kaks korda suusahüpete maailmarekordit

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefan Kraft.
Stefan Kraft. Foto: NTB SCANPIX/REUTERS/Scanpix

Norras Vikersundi lennumäel uuendati MK-etapi võistkonnavõistluses kahel korral maailmarekordit. Uus rekordiomanik on austerlane Stefan Kraft, võidu jättis kodupubliku rõõmuks aga koju Norra meeskond.

Esmalt hüppas norralane Robert Johansson 252 meetri kaugusele ja võttis alates 2015. aastast püsinud rekordi kaasmaalaselt Anders Fannemelilt poole meetriga enda nimele. Õige pea tornist alla tulnud Kraft venitas aga oma hüppe koguni 253,5 meetrini ja on nüüdsest ise uus maailmarekordimees. Lisaks nägi publik veel koguni seitset hüpet, mis kandusid üle 240 meetri joone.

Norra nelik, kuhu kuulusid lisaks Johanssonile Daniel Andre Tande, Johann Andre Forfang ja Andreas Stjernen, võitis lõpuks 1572,6 punktiga, teine oli 1538,6 punktiga Poola ja kolmas 1465,4 punktiga Austria. Austerlaste võimaluse jõuda kõrgemale kohale kustutas Gregor Schlierenzaueri ebaõnnestunud hüpe avavoorus, mis küündis «vaid» 175 meetri jooneni.

Täna peetakse Vikersundis individuaalvõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles