Video: kohtunikud tunnistasid NCAA finaalturniiril tehtud suurt prohmakat

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gonzaga peatreener Chris Collins (keskel) on äsja väljakule protestima tormanud ja saab tehnilise vea.
Gonzaga peatreener Chris Collins (keskel) on äsja väljakule protestima tormanud ja saab tehnilise vea. Foto: Christian Petersen/AFP/Scanpix

Üliõpilaskorvpalliliiga NCAA tunnistas, et kohtunikud eksisid käimasoleval finaalturniiril Gonzaga ja Northwesterni vahelises teise ringi mängus, kui jätsid lugemata Northwesterni mängija Derek Pardoni korvi, mis kahandanuks viis minutit enne kohtumise lõppu vahe kolmele punktile.

Videokordused näitavad, et Gonzaga mängija Zach Collins blokeeris Pardoni viske, sirutades käe pallini läbi korvirõnga. Vile jäi aga kõlamata ning kohtunike otsuse peale platsile protestima tormanud Northwesterni peatreenerit Chris Collinsit karistati tehnilise veaga. Neli punkti järjest saanud Gonzaga käristas edu 63:60 asemel 65:58 peale ning Northwestern ei jõudnud enam viiest punktist lähemale.

Esimese asetusega Gonzaga võitis lõpuks 79:73 ja jõudis 16 parema hulka. Seejuures suutis Northwestern peaaegu tagasi mängida avapoolaja 22-punktilise kaotusseisu ja kohtunike valeotsuse hetkel olid mänguohjad nende käes.

«Vahe oleks olnud kolm punkti. Minu meelest oli tegu väga lihtsa otsusega, aga ka kohtunikud on inimesed,» vahendab CBS Sports peatreener Collinsi sõnu. «Peame tulemusega leppima. Kas ma usun, et korvi lugemise korral olnuks meil hea võimalus võita? Jah, igatahes.»

Postimehe ülekanded NCAA finaalturniiri mängudest:

19. märts

kell 20.40–22.40: Wichita State Shockers – Kentucky (otseülekanne)

20. märts

kell 02.40–04.40: South Carolina Gamecocks – Duke (otseülekanne)

4. aprill

kell 04.05–06.20 NCAA finaalturniiri finaal

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles