Ajalooline heitlus, mis pani kuulsa Krzyzewski hambaid kiristama

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maik-Kalev Kotsar (paremal) jäi üliandeka Jayson Tatumiga hätta, aga lõpuks oli just eestlane see, kelle tiim March Madnessil 16 parema sekka jõudis.
Maik-Kalev Kotsar (paremal) jäi üliandeka Jayson Tatumiga hätta, aga lõpuks oli just eestlane see, kelle tiim March Madnessil 16 parema sekka jõudis. Foto: Jeremy Brevard/USA Today Sports/Scanpix

KORVPALL. USA spordiavalikkus on ekstaasis. Vihatud Duke'i ülikool kukkus NCAA ülikooliliiga finaalturniirilt ehk March Madnessilt välja juba teises ringis. Üllatuse sepistamises oli oma roll ka 20-aastasel eestlasel Maik-Kalev Kotsaril, kes kuulus Duke'i tulemusega 88:81 alistanud South Carolina ülikooli algrivistusse.

208 cm pikkune Kotsar oli üks vähestest South Carolina palluritest, kelle esitus jättis Duke'i vastu soovida. 16 minutit, 0 punkti ja 5 viga – hõisata pole midagi. See ei seganud tal muidugi võitu ennastunustavalt tähistada, sest saavutus oli kirjeldamatult võimas. South Carolina polnud NCAA finaalturniiril saanud 44 aasta jooksul ühtegi võitu, aga nüüd löödi auti Duke ja nende legendaarne peatreener Mike Krzyzewski isiklikult!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles