Wolff pilkas Red Bulli: nad näevad kummitusi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toto Wolff.
Toto Wolff. Foto: Brandon Malone/Reuters/Scanpix

Mercedese mootorispordiosakonna juht Toto Wolff suhtub pilklikult Red Bulli arvamusse, nagu võiks hõbenooled olla oma jõuallikate juures kehtivaid reegleid painutanud. Red Bull saatis Rahvusvahelisele Autoliidule (FIA) nimelt arupärimise selle kohta, kas Mercedes põletab oma jõuallikates lisakütuseallikana õli, lisades nii kvalifikatsiooni ajal mootoritele võimsust.

«Nad näevad kummitusi. Meil on aastaid olnud olemas mootoriseadistus, mis lubab kvalifikatsioonis jõuallikast rohkem hobujõude kätte saada. Selles pole midagi uut,» sõnas Wolff väljaandele Gazzetta dello Sport. «Avaetapil Austraalias võib tulla mõni protest, aga Mercedes tunneb end kindlalt.»

Küll aga on Wolff kindel, et Ferrari ja Red Bull pakuvad Mercedesele tänavu rohkem konkurentsi kui eelmistel hooaegadel. «Ferrari on tugev tiim – palju raha, võimekad insenerid ning energiline ja innukas liider. On loogiline oodata, et nad on võistlusvõimelised,» kiitis Wolff konkurenti. «Usun, et nad on Austraalias poodiumil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles