Pohlak asub Krimmi jalgpalli päästma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu detsembris tutvustati avalikkusele esmakordselt jalgpallimeeskonda, mis hakkab Krimmi esindama.
Mullu detsembris tutvustati avalikkusele esmakordselt jalgpallimeeskonda, mis hakkab Krimmi esindama. Foto: Artyom Korotayev/Artyom Korotayev/TASS

Kui elu Krimmi poolsaarel 2014. aasta märtsis pea peale pöörati, sai kõvasti räsida ka sealne jalgpall, alustades Ukraina kõrgliigas mänginud tippklubidest ja lõpetades rohujuuretasandiga. Kolm aastat hiljem püüab Euroopa Jalgpalli Liit (UEFA) ukraina- ja venemeelseid pooli pisutki lepitada. Vastava komisjoni etteotsa asub peagi Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.

Krimmi uudiseid kajastav portaal «Krõmskaja gazeta» avaldas usutluse piirkonna jalgpalliliitu juhtiva Juri Vetohaga, kust selgub, et Krimm otsib aktiivselt kontakti UEFAga ning hiljuti käidi Nyonis oma tegevusele tuge nõutamas. Muuhulgas rääkis Vetoha, et Krimmi probleemidega hakkab UEFA tasandil tegelema Pohlak. «Ta on FIFA presidendi Gianni Infantino hea sõber ja kaastöötaja ning asub suunama Krimmi jalgpalli puudutavaid küsimusi. Pohlak vastutab suhete ja läbirääkimiste toimimise eest,» selgitas Vetoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles