Emalt abi palunud Rosberg ei julgenud isale karjääri lõpetamisest rääkida

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
File photo dated 04-07-2015 of Mercedes Nico Rosberg.
File photo dated 04-07-2015 of Mercedes Nico Rosberg. Foto: David Davies/Scanpix

Vormel-1 valitsev maailmameister Nico Rosberg rabas möödunud aastal kogu maailma jalust, kui teatas nädal pärast MM-tiitli võitu, et otsustas karjääri lõpetada. Nüüd on sakslane avanud ka detaile saatuslikust päevast, mil ta otsuse maailmale teatavaks tegi.

Nimelt polnud Rosbergi otsus šokiks mitte ainult vormelisõpradele ning tema tööandjale Mercedesele, vaid ka tema enda isale, 1982. aasta vormel-1 maailmameistrile Keke Rosbergile. «Temale oli see kõige suurem šokk. Palusin oma ema, et ta isale ise uudise ütleks. Ma ei tahtnud seda talle enne suurele lavale astumist öelda. Tema reaktsioon oleks mulle liigsed pinged peale pannud,» ütles Rosberg Saksamaa meediale.

«Ma ei tea, kuidas ta sellele reageerinud oleks, sest ta on ju minu kõige suurem fänn. Kui ta uudisest kuulis, siis ta oli tõesti šokis. Alguses oli ta sõnatu, kuid aja möödudes ta mõistis, et on just siis õnnelik, kui tema poeg on õnnelik,» jätkas Rosberg, kes välistas samas intervjuus ka vormelisarja naasmise. «See peatükk on nüüd läbi.»

Keke ja Nico Rosberg. Foto:  
Keke ja Nico Rosberg. Foto:  Foto: Antti Puskala/Lehtikuva
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles