Küpros – Eesti MM-valikmängu vilistab hiljuti eestlastele kollaseid kaarte jaganud soomlane

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallikohtunik.
Jalgpallikohtunik. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondis asub sel nädalal taas võistlustulle, kui laupäeval kohtutakse võõrsil MM-valikmängus Küprosega. Kohtumise vilemeheks määrati soomlane Ville Nevalainen, kes on sealses karikasarjas hiljuti kollaseid kaarte jaganud Mihkel Aksalule ja Ats Purjele.

Nevalaineni jaoks on see esimene kord vilistada kohtumist A-koondise tasemel ning loomulikult ei ole ta sellisel juhul varem õigust mõistnud ka MM-valikmängudes.

Matši abikohtunikeks on soomlased Jan-Peter Aravirta ning Sami Nykänen.

Eesti jalgpallurite jaoks on Nevalainen aga tuntud mees, kuna Soome kõrgliigas on pallimas mitmed eestlased.

Alles laupäeval näitas soomlane kollast kaarti Eesti koondise esiväravavahile Mihkel Aksalule, kui eestlase tööandja SJK alistas Soome karikasarjas 3:2 Turu Interi.

Märtsi alguses välgutas Nevalainen kollase kaardiga aga Ats Purje nina all. KuPs’i ridades palliv Purje sai kollase kaardi karikasarja kohtumise Tampere Ilvese vastu (7. märtsil). Ilves võitis kohtumise 2:1, KuPs’i tabamuse eest hoolitses toona just Purje. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles