Eesti takistussõidu esihobune lendab laupäeval stiilselt Omahasse

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto: Hobuste laadimine lennukile.
Illustreeriv foto: Hobuste laadimine lennukile. Foto: Reesa Pihu erakogu

Ligi 50 hobust lendab juba sellel nädalalõpul USA’sse Omahasse, et valmistuda uuel nädalal algavaks FEI MK-finaaliks. Üks nende seast on ka Rein Pilli võistlushobune A Brok. Lend, mis saab alguse Amsterdami Schipholi lennujaamast ja lõppeb Omahas, kestab 11 tundi ning selle pikkuseks on umbkaudu 7000 km.

Hobused saabuvad Omahasse Boeing 777 kaubalennukiga. Nad paigutatakse spetsiaalsetesse tallidesse, mis on ehitatud konteineritesse ning nende eest hoolitsevad ja hoiavad lennu jooksul silma peal 10 abilist (gruumi) ja veterinaar. Lennu suurim prioriteet on loomulikult neljajalgsete ohutus ning see, et pikk lend mööduks võimalikult mugavalt.  Nagu ka inimestel, on hobustel lendamiseks vajalik pass ja igal hobusel on olemas ka oma ainulaadne mikrokiip. Samuti tuleb iga hobusega kaasa pagas, mis sisaldab endas kõike vajalikku võistluspaigas toimetamiseks ning kõhutäidet lennureisiks.

Saabudes võistluspaika, milleks on CenturyLink Center, ootavad hobuseid ajutised tallid. Kõikidelt Euroopast saabunud hobustelt võetakse vereproovid, et vältida võimalike haiguste levikut USA’s. Alles siis, kui kõik hobused, kes on saabunud teiselt poolt Atlandi ookeani, on viibinud 48 tundi karantiinis ja tunnistatud terveks, ühinevad nendega kohalikud võistlusratsud.

FEI maailmakarika finaal leiab Omahas aset 27. märtsist – 2. aprillini. Eestist osaleb finaalis Rein Pill oma põhihobuse A Brokiga.

Rein Pill ja A Brok.
Rein Pill ja A Brok. Foto: Celin Lannusalu



Rohkem infot võistluse kohta leiate: http://www.omahaworldcup2017.com/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles