Imeline Maik-Kalev Kotsar tõusis Tuhkatriinu-loos kandvasse rolli

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maik-Kalev Kotsar (nr. 21) võib rõõmustada - South Carolina on jõudnud märtsihullusel nelja parema sekka.
Maik-Kalev Kotsar (nr. 21) võib rõõmustada - South Carolina on jõudnud märtsihullusel nelja parema sekka. Foto: ELSA/AFP/Scanpix

KORVPALL. USAs armastatakse Tuhkatriinu-lugusid. Samamoodi armastatakse märtsihullust – ülikoolide korvpalliturniiri, mis on teisel pool Atlandi ookeani üks populaarsemaid spordiüritusi. Sel aastal on eestlastel põhjust teler öösiti lahti keerata ja jälgida, kuidas Eesti korvpallilootus Maik-Kalev Kotsar maailma parimate ülikoolikorvpallurite seas tegusid teeb. 

Praeguseks on Kotsar ja South Carolina Gamecocks jõudnud märtsihullusel finaalturniirile ehk nelja parema sekka. Eelnevalt oli kooli ajaloos parimaks saavutuseks kaheksandikfinaali pääsemine ja viimati suudeti seda 1973. aastal.  

Käimasoleval märtsihullusel sai South Carolina viimati magusa 77:70 võidu neljanda paigutusega Florida Gatorsi üle. Eelnevalt oli 7. asetust omav eestlase ülikool konkurentsist lükanud 2. paigutusega Duke’i ja 3. asetusega Baylori. Poolfinaalis ootab South Carolinat juba ees tabelipoole kõige tituleeritum meeskond Gonzaga Bulldogs. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles