Tartu jooksumaratonil saab võistelda senisest lühemal distantsil

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu jooksumaraton.
Tartu jooksumaraton. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Tartu jooksumaratoni korraldajad jätkavad rajauuendusi ja pakuvad sellel aastal võimalust joosta ka viiekilomeetrisel rajal.

7. mail peetava jooksumaratoni pikk distants Otepäält Elvasse on sellelgi aastal 23,3 kilomeetrit, nagu oli esimest korda mullu, mil rada muudeti ja see jäi sadakond meetrit varasemast lühemaks.

Lühem võistlusmaa algusega Elvast on 10 kilomeetrit. Mõlemal neist distantsidest on kavas ka kepikõnd.

Nüüd on aga võistluse korraldajad teinud otsuse, et joosta saab veel lühemat distantsi. Viie kilomeetri start on ka Elvast.

Finiš on kõigil neil distantsidel Elvas. 

Klubi Tartu Maraton pressiesindaja Tanel Rungi selgitas, et see lühem võistlus on kavasse võetud, mõeldes noortele ja jooksmisega alustajatele, kellele 10 kilomeetrit päris jõukohane olla ei tarvitse.

Uudis on sedavõrd värske, et võistluse juhendist kodulehel seda distantsi veel ei leia, lühikese raja kaart on alles joonistamisel.

Maratoni kodulehel ei ole veel teavet ühistreeningu kohta, mis tavapäraselt peetakse kaks nädalat enne võistluspäeva. Tänavu siis 24. aprillil. Ka ühistreeningul on võimalik joosta seda uut, kõige lühemat distantsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles