Red Bulli paljastus: me ei lubanud Verstappenil Räikköneni rünnata

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen 8ees) ja Max Verstappen.
Kimi Räikkönen 8ees) ja Max Verstappen. Foto: Francisco Seco/AP/Scanpix

Red Bulli vormel-1 võistkond avalikustas, et keelas Melbourne’is peetud avaetapi lõpufaasis Max Verstappenil tema ees sõitnud Kimi Räikköneni rünnata ning soovitas tal leppida viienda kohaga.

Räikkönen ise rääkis pärast võistlust, et pidi distantsi lõpus kütust säästma ja seetõttu jõudis Verstappen talle lähemale. Viimastel ringidel nägi Ferrari, et soomlase autos jagub siiski kütust piisavalt, ning Räikkönen sõitis võistluse kiireima ringi, venitades vahe Verstappeniga uuesti turvaliseks.

Helmut Marko Red Bullist rääkis aga nüüd väljaandele Auto Motor und Sport, et ka nende tiim andis Verstappenile käsu gaasi järele anda. «Üks andur näitas meile, et Maxi autol hakkavad pidurid väsima. Seetõttu käskisime tal Räikköneni ründamisest loobuda, aga mõistagi polnud kerge seda talle edasi öelda,» sõnas Marko. «Pidime turvalisusele mõtlema, aga usun, et ilma selle probleemita oleks Max suutnud Räikköneni kinni püüda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles