Eesti purjetajate protest paljastas petised ja tõi lõpuks kaksikvõidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Tuulbergi Katariina II (Pärnu Jahtklubi) Kreekas - Katariina II meeskonnas purjetasid Aivar Tuulberg, Karl-Hannes Tagu, Lorenzo Bodini, Kevin Grass, Raul Grigorjev, Christopher Juul, Juhan Kolk ja Peter Šaraškin.
Aivar Tuulbergi Katariina II (Pärnu Jahtklubi) Kreekas - Katariina II meeskonnas purjetasid Aivar Tuulberg, Karl-Hannes Tagu, Lorenzo Bodini, Kevin Grass, Raul Grigorjev, Christopher Juul, Juhan Kolk ja Peter Šaraškin. Foto: Andrea Carloni

Rahvusvahelise Purjetamisliidu žürii otsustas tühistada eelmise aasta Euroopa meistrivõistluste C-klassi avamerejahtide konkurentsis EM-kulla võitnud Itaalia jahi Scugnizza tulemuse. Nii tõusis Euroopa meistriks Eesti jaht Katariina II Aivar Tuulbergi juhtimisel.

Protesti itaallaste vastu esitasid esialgu hõbemedalile jäänud eestlased. Nüüd leidiski žürii koosseisus Willi Gohl, Costas Tsantilis, Konstadina Sfakianaki, David Lees ja Lorenz Walch, et eestlaste protest oli õigustatud ning nii kerkis Katariina II Euroopa meistriks.

Eestlaste protesti rahuldamise järel tõusis hõbemedalile Sugar Ott Kikkase juhtimisel. Seega eestlastele nüüd tagantjärgi kaksikvõit.

Eestlaste protesti järel selgus, et Vincenzo de Blasio juhtimisel sõitnud avamerejaht Scugnizza ei vastanud tehnilistele nõudmistele. Seejuures selgus, et itaallased petsid tahtlikult ja muutsid sõiduvahendi reeglitele mitte vastavaks, et kiiremini sõita. Itaallased kasutasid keelatud ballasti, mis hiljem mõõtmise ajaks eemaldati. Eestlased panid aga rikkumist tähele ja esitasid seejärel protesti, mis nüüd lõpuks rahuldati.

EM toimus mullu 3.-10. juulini Kreekas Porto Carrases.

Vaata muudetud lõpptulemusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles