Rattamaailma ajale jalgu jäänud reegel võib muutuda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on võistlusrataste miinimumkaal 6,8 kilogrammi.
Praegu on võistlusrataste miinimumkaal 6,8 kilogrammi. Foto: KARIM SAHIB/AFP/Scanpix

Rahvusvaheline Jalgrattaliit (UCI) kaalub võimalust muuta enda egiidi all peetavatel võistlustel kasutatavate jalgrataste miinimumkaalu nõuet. Praegu peab sõiduvahend kaaluma minimaalselt 6,8 kilo, kuid tehnoloogia areng võimaldab toota märkimisväärselt kergemaid rattaid tegemata seejuures järeleandmisi kvaliteedis.

Maailma Spordivarustuse Tööstuse Föderatsiooni pressiesindaja Yves Möri sõnul on asjatundjad jõudnud arusaamisele, et kehtiv kaalunõue on ajale jalgu jäänud. Praegu arutatakse, kui suur peaks norm olema. Kokkuleppele jõudes peaks uus kaalunõue hakkama kehtima 2018. aastast. Eestis kontrollitakse rataste kaalu riigi meistrivõistlustel, kuid rahvaspordiüritustel seda nõuet pole, kirjutas Rattauudised.ee.

Möri lisas, et UCI on nõus loobuma ka raami ja kahvli 3:1 suhtest, mis reguleerib aerodünaamikat. Samuti tahetakse kehtestada ketaspiduritele kindlad standardid, et võistluste ajal saaks hõlpsamalt neutraalset abi anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles