Seim: korraks käis mõte peast läbi, et paneks hullu (2)

Madis Kalvet, Split
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim Spliti EMil võidetud väikese hõbemedaliga.
Mart Seim Spliti EMil võidetud väikese hõbemedaliga. Foto: Madis Kalvet

Mart Seim saavutas Splitis tõstmise EMil üliraskekaalus 5. koha. Kahe tõsteviisi kogusummas jäi pronksmedal 8 kg kaugusele. Kokkuvõttes medalile tõusmiseks oleks Seim pidanud tõukamises üles saama isiklikku rekordit tähistava 254 kg (praegune tippmark on 248 kg). Hullu Seim siiski panema ei hakanud, kuna esmane eesmärk oli võistluse järel terveks jääda.

180 kg rebinud ja 246 kg tõuganud Seim oli tõukamises päeva teine mees ja see pakkus talle rahulolu. «Tõukamise väike medal oli selle võistluse miinimumeesmärk,» tõdes ta jõuproovi järel. «Täna tundsin, et ei ole veel nii heas vormis nagu Houstonis. Seega kindlustasin tõukamise viimase katsega positsiooni. Korraks mõtlesime ka 254 kg tõukamise peale, kuid tähtis oli ikkagi terveks jääda. Seega jäi see mõte katki.»

«Kui oleksin siin vigastada saanud, siis oleks olnud seis samasugune nagu kolm kuud tagasi. Sügisel toimuvat MMi silmas pidades oli tähtis terveks jääda. Praegu olen tuleviku suhtes optimistlik,» tunnistas Seim. «Ei olnud mõtet minna hullu panema.»

Võistluse järel tunnistaski ta, et pooleldi võib võistlusega rahul olla, kuid rebimine jäi tal siiski kripeldama.

«Suutsin kolme kuuga ikkagi üsna korralikku vormi tõusta. Kui oleksin 185 kg ära rebinud, siis oleks olnud normaalne,» tunnistas Seim ja lisas, et rebimise tulemus jäigi lühikese ettevalmistuse taha.

«Rebimise tehnika on läinud paremaks. Vaja on lihtsalt teha kordusi. Vigastusest taastumise järel jäi EMini aega ainult kolm kuud ja seda oli natuke vähe,» sõnas tõstja.

Nüüd võtab Seim nädalaks aja maha. Seejärel hakkabki ettevalmistus novembri lõpus ja detsembri alguses USAs toimuvaks MMiks.

Meeste üliraskekaalu lõpptulemused:

1. Laša Talakhadze (Gruusia) 467 kg (217 kg – maailmarekord + 250 kg)

2. Gor Minasjan (Armeenia) 446 kg (211 kg + 235 kg)

3. Ruben Aleksanjan (Armeenia) 434 kg (190 kg + 244 kg)

4. Ruslan Albegov (Venemaa) 433 kg (196 kg + 237 kg)

5. Mart Seim (Eesti) 426 kg (180 kg +246 kg)

6. Peter Nagy (Ungari) 405 kg (181 kg +224 kg)

Koht, nimi, riik, koondtulemus, rebimine, tõukamine

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles