Tänak: tulemus ei vastanud soovidele, aga kiirus oli hea

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korsika MM-ralli. Ott Tänak.
Korsika MM-ralli. Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Ott Tänak lausus Korsika MM-ralli kokkuvõtteks, et tegu oli tõusude ja mõõnadega võistlusega, kust leiab negatiivse kõrval ka positiivset.

«Korsika on minu jaoks olnud läbi aastate üks ebameeldivamaid etappe ja seega oli hea näha, et olime esimestel katsetel päris kiired. Olime asfaldispetsidega ühes tempos ja esimest korda nautisin siinsetel käänulistel teedel sõitmist. See tegi väljasõidu psühholoogiliselt eriti keeruliseks ja ausalt öeldes oli mul tühi tunne,» lisas ta M-Spordi pressiteate vahendusel.

«Aga peame vaatame positiivset poolt. Õppisime palju ja mu kiirus oli kõvasti parem kui eelmistel aastatel. Me ei saanud soovitud tulemust, aga kiirus oli hea ning naaseme tugevamatena. Nüüd läheb kogu tähelepanu sellele, et Argentina rallil korralikult vajutada!» ütles Tänak.

Lihtne polnud ka Tänaku tiimikaaslasel Sébastien Ogier'l, aga prantslane suutis elektroonika- ja hüdraulikaprobleemide kiuste välja võidelda teise koha. MM-sarja üldarvestuses suurendas 88 punkti kogunud Ogier edumaad Toyota piloodi Jari-Matti Latvala ees 13 punkti peale. Tänak kaotab Ogierʼle 40 punktiga ja langes neljandaks.

M-Spordi tiimiboss Malcolm Wilson avaldas lootust, et Tänaku ja Ogierʼ käsutuses olev Ford Fiesta WRC on edaspidi töökindlam. «Meil pole taolisi probleeme varem olnud ja meeskond töötab selle nimel, et järgmisel etapil Argentinas midagi sellist enam ei juhtuks. Meid ootab ees viiepäevane test ja siis loodame jamadele jälile saada,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles