Red Bulli boss nõuab Vetteli stardipositsiooni pärast vastuseid

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina GP start
Hiina GP start Foto: LaPresse/Photo4/LaPresse

Red Bulli boss Christian Horner nõuab Rahvusvaheliselt Autospordiliidult (FIA) selgust vormel-1 startimise reeglites. Horneri sõnavõtt on seotud Hiina GP-ga, kus Ferrari piloot Sebastian Vettel ei suutnud end startides valgete joonte vahele ära paigutada.

Kohtunikud asusid Hiina GP-l küll Vetteli starti uurima, ent otsustasid teda mitte karistada. «See oli täiesti selge, mida ta teha üritas – ta suunas end kuivema rajaosa suunas. Ma täiesti mõistan tema käitumist. Kuid need reeglid tuleb selgeks teha. Kas sõitja tohib startida väljaspool jooni või mitte? Seda arutati ka pärast mullust Jaapani GP-d. Vettel ei saanud küll eelist, kuid see reegel tuleks läbi rääkida,» ütles Horner.

Mullusel Jaapani etapil sai Red Bulli sõitja Daniel Ricciardo FIA-lt loa startida väljaspool stardijooni, kuna tema stardikast oli märg. Toona reageeris sellele kõige valjumalt Lewis Hamilton, kelle sõnul oli FIA varasemalt Mercedese meeskonna sarnased palved tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles