USA, Kanada ja Mehhiko soovivad ühiselt korraldada jalgpalli MM-finaalturniiri

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa jalgpallikoondis eesotsas 2014. aasta MM-finaalturniiri parimaks väravavahiks valitud Manuel Neueriga (keskel) tähistamas neljanda MM-tiitli võitu.
Saksamaa jalgpallikoondis eesotsas 2014. aasta MM-finaalturniiri parimaks väravavahiks valitud Manuel Neueriga (keskel) tähistamas neljanda MM-tiitli võitu. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriigid, Kanada ja Mehhiko teatasid, et kandideerivad ühiselt 2026. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste korraldusõigusele. USA võõrustaks finaalturniiril 60 mängu, Kanada ja Mehhiko kümmet mängu.

2026. aasta MM-finaalturniir on esimene, kust võtab osa senise 32 riigi koondise asemel 48 jalgpallikoondist. Kui ühistaotlus rahuldatakse, oleks tegu esimese korraga, kui MM-finaalturniir toimuks kolmes erinevas riigis. 

2026. aasta MMi korraldajariik valitakse 2020. aastal. USA korraldas MMi 1994. aastal, Mehhikol on MMi kogemus 1970. ja 1986. aastast. Kanada on seni korraldanud vaid naiste MM-finaalturniiri, seda 2015. aastal.

Järgmised kaks MMi, 2018. aasta ja 2022. aasta finaalturniirid, toimuvad vastavalt Venemaal ja Kataris. Kui seni on FIFA täitevkomitee teinud korraldajariigi suhtes lõpliku otsuse, siis nüüdsest teevad otsuse FIFA 209 liikmesriigi esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles