Noorel NHLi tähel jäi juuksekarva jagu kahest miljonist dollarist puudu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Eichel jäi ülinapilt miljonitest ilma.
Jack Eichel jäi ülinapilt miljonitest ilma. Foto: Jeffrey T. Barnes/AP/Scanpix

NHLis Buffalo Sabresi ridades mängiv Jack Eichel jäi ülinapilt ilma kahe miljoni dollari suurusest boonusest, mis oleks tema pangaarvele potsatanud juhul, kui ta oleks mahtunud põhihooaja kokkuvõttes liiga kümne parema punktitooja sekka.

Eichel kogus 61 mänguga 57 punkti, kui viskas 24 väravat ja andis 33 väravasöötu. Ehkki üldtabelis oli Eichel alles 54. kohal, kogus ta mängu kohta keskmiselt 0,934 punkti, mis andnuks koha esikümnes. Kuid Edmontoni mängija Leon Draisaitl viskas põhihooaja viimases mängus ühe värava ja andis lisaks ka söödu, kerkides keskmiselt 0,939 punktiga ise kümnendale tabelireale.

Seega jäi Eichelit kahest miljonist dollarist ehk ligi 1,89 miljonist eurost lahutama vaid 0,005 punkti. Ründajat kurvastas sellest märksa rohkem siiski asjaolu, et Sabres ei pääsenud tänavu kohamängudele. «Aasta sai soovitust varem läbi. Kaks miljonit? Need oleksid võinud tulla, aga ei tulnud,» võttis Eichel hooaja lühidalt kokku.

NHLi põhihooaja parim punktitooja oli Draisaitli meeskonnakaaslane Connor McDavid, kes kogus 100 punkti ehk keskmiselt 1,22 punkti mängus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles