Venemaa kodakondsust ihkav Petter Northug pandi idanaabri poolt paika (2)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug Moskvas.
Petter Northug Moskvas. Foto: Ramil Sitdikov/Sputnik/Scanpix

Norra suusastaari Petter Northugi suhted kodumaise alaliiduga on taas teravad ning nii teatas mees hiljuti, et võib võtta endale Venemaa kodakondsuse. Seejuures märkis mees, et tegemist ei ole naljaga ja ta võib asja hakata päris tõsiselt kaaluma. Nüüd on teema üles võetud ka Venemaa meedias ning sealse suusaliidu president Jelena Välbe andis mõista, et neil on endalgi häid suusatajaid piisavalt.

«Ehk peaksin rääkima Jelena Välbega ja võtma Venemaa kodakondsuse. Nii saaksin norralastele ära teha,» teatas Northug hiljuti kodumaa meediale.

Välbe sõnul ei võta ta Northugi väljaöeldut eriti tõsiselt. «Ausalt öeldes ma ei mõtle sellele. See oleks loomulikult tore, kui Northug kaitseks Venemaa au. Samas on praegu meil ka endal häid suusatajaid,» sõnas Välbe omakorda Sport-Expressile. «Olen 99-protsenti kindel, et selline asi siiski tõeks ei saa.»

Ka tunnustatud Venemaa suusatreener Oleg Perevoztšikov leidis Venemaa meedias, et neil ei ole Northugi vaja, kuna Venemaal on palju andekaid noori suusamehi.

Northug on viimasel ajal veetnud Venemaal aega ning lisaks suusatamisele ja saunamõnude nautimisele on ta külastanud ka Moskvat ning sealseid vaatamisväärsusi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles