Arvuhull, keda austavad isegi nässid

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russell Westbrook allutas enda tahtele meeskonnakaaslased, vastasklubide fännid ja korvirõngad.
Russell Westbrook allutas enda tahtele meeskonnakaaslased, vastasklubide fännid ja korvirõngad. Foto: Harry How/AFP/Scanpix

«Statistika tapab korvpalli ära. See on subjektiivne mäng ja paljusid asju ei saa numbritega mõõta. Kõige tähtsamat statistikakastist ei leia,» ütles hiljuti NBA klubi Memphis Grizzliese keskmängija Marc Gasol. Tahab Hispaania praeguse aja parim korvpallur või ei taha, aga arvuhullus on juba ammu osa NBAst. Pealegi annavad rekordijahid hea põhjuse, miks NBA põhihooaega üldse jälgida. Sest täna algav play-off on hoopis teine loom. Loevad vaid võidud.

Mullu räägiti kuus kuud järjest ainult Golden State Warriorsist ja Stephen Curryst. Põhjusega, sest tiimina ületati Chicago Bullsi alistamatuks peetud põhihooaja võitude rekord (73 võitu ja 9 kaotust vs 72-10) ning kolmestekuninga Curry efektiivsus lõi statistikud oimetuks. Aga Gasol ei pidanud seda silmas. Warriorsi võidud lähevad ajalukku isegi hoolimata hiiglaslikust tõrvalärakast - finaalis mängiti mäletatavasti maha 3:1 eduseis ja kaotati Cleveland Cavaliersile.

Sel nädalal lõppenud põhihooajal võtsid võimust toored numbrid. Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder) jahtis ilma mingisuguse häbitundeta kolmikduubleid ja tuli puhta nahaga välja. Kõigi loogikareeglite järgi muutub isikliku statistika tagaajamine võistkonnale kahjulikuks, aga Westbrook näitas, et võib ka teisiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles