Galerii: iluvõimlejad selgitasid Tartus Eesti meistreid

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel ja laupäeval sai Tartus Annelinna spordimajas kaasa elada meie parimatele iluvõimlejatele, kui selgusid tänavused Eesti meistrid. Omaette klassist oli Olga Bogdanova (VK Piruett), kes võidutses nii rõnga-, palli- kui ka lindiharjutuses ning edestas individuaalse mitmevõistluse kokkuvõttes järgnevaid selge vahega.

Vaid kurikaharjutuses jäi Bogdanova esikohata, seal edestasid teda Vasilina Kuksova (Narva PSK/Fouette) ja alavõidu noppinud Carmel Kallemaa (VK Janika).

Individuaalses mitmevõistluses edestas Olga Bogdanova järgnevaid enam kui seitsme punktiga. Ta teenis nelja harjutuse kokkuvõtteks 67,17 punkti, hõbemedali võitis Kallemaa 60,45 punktiga, kes edestas ülinapilt Laurabell Kabritsat (VK Piruett, 60,40 punkti). Juunioride seas võitis individuaalse mitmevõistluse Carmen Marii Aesma (VK Piruett, 57,85 punkti), teise koha sai Melany Keler (VK Elegance, 53,90) ja kolmanda Adeline Beljajeva (VK Elegance, 49,95).

Olga Bogdanova rääkis pärast autasustamistseremooniat, et nii kindel võit ei tulnud talle otseselt üllatusena, sest ta oli võistluseks hästi valmistunud ning enesekindlust andis ka hiljutine MK-etapp Itaalias, kus ta sai individuaalses mitmevõistluses 23. koha.

Neljast kavast jäi Bogdanova ise kõige enam rahule rõngaharjutusega, kuid samas ei hinnanud kohtunikud seda päris loodetud punktidega. «Selles mõttes läks kõige paremini lindiharjutus,» märkis ta.

Olga Bogdanova
Olga Bogdanova Foto: Margus Ansu

Nüüd hakkab Olga Bogdanova valmistuma mai lõpus Budapestis toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks, kuid hooaja tähtsaimaks jõuprooviks on oktoobris Montrealis toimuvad maailmameistrivõistlused. Seal loodab olümpiapiletit nooliv Bogdanova jõuda 20 parema sekka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles