NBA play-off'i avalöök: Kreeka friik näitas võimu, Jazzile magushapu võit

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giannis Antetokounmpo.
Giannis Antetokounmpo. Foto: Frank Gunn/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Korvpalliliiga NBA kohamängud algasid kahe tasavägise vastasseisuga ja ülejäänud kahes paaris näitas üks meeskond selget üleolekut. Korraliku avalduse tegi idakonverentsis kuuendana asetatud Milwaukee Bucks, kes alistas võõrsil kolmanda asetusega Toronto Raptorsi 97:83.

Läbi ajaloo play-off'i esimestes mängudes suures hädas olnud Raptorsi nukker traditsioon sai jätku, sest meeskonna kaks vedurit DeMar DeRozan ja Kyle Lowry tabasid kahe peale 32 viskest vaid 9. Kui poolajaks oli Raptors veel 51:46 ees, siis paar minutit enne lõppu leiti end 20 punktiga kaotusseisust.

Bucksi liider Giannis Antetokounmpo viskas külaliste kasuks 28 punkti, võttis maha 8 lauapalli ning jagas 3 resultatiivset söötu. Kreeka friigi hüüdnime kandev Antetokounmpo tabas väljakult viskeid koguni 18st 13. DeRozan küündis tänu 13 tabavale vabavisekele lõpuks 27 punktini, Lowry piirdus vaid 4 punktiga.

Antetokounmpo parimad hetked:

Võõral väljakul oli edukas ka läänekonverentsi viienda asetusega Utah Jazz, kes oli 97:95 üle neljanda asetusega Los Angeles Clippersist. Kohtumise algus oli Jazzile kui halb unenägu, sest nende kaitse tugisammas Rudy Gobert põrkas esimesel rünnakul kokku Clippersi ääre Luc Mbah a Moute'ga ja pidi põlvevigastuse tõttu mängu pooleli jätma. Kui tõsine Gobert'i trauma on, selgub uuringutel.

Jazz suutis pingelise kohtumise siiski tänu Joe Johnsoni viimase sekundi viskele enda kasuks pöörata. 35-aastane Johnson kerkiski 21 punktiga Jazzi parimaks, Gordon Haywardi arvele jäi 19 punkti ja Gobert'i asemel keskmängija positsiooni täitnud Derrick Favorsi panustas võitu 15 silma. Clippersile tõid Blake Griffin ja Chris Paul vastavalt 26 ja 25 punkti. Paul andis ka 11 resultatiivset söötu.

Joe Johnsoni võiduvise:

NBA valitsev meister Cleveland Cavaliers alistas kodus 109:108 Indiana Pacersi, kusjuures Pacersi ääremängijal CJ Milesil oli viimastel sekunditel võimalus võit külalistele tuua, aga tema keskpositsioonivise ei tabanud. San Antonio Spurs oli kodus koguni 111:82 üle Memphis Grizzliesest.

Kõik NBA play-off'i seeriad peetakse nelja võiduni.

NBA play-offʼi avaringi paarid

Idakonverents (sulgudes asetus):

Boston Celtics (1) – Chicago Bulls (8)
Cleveland Cavaliers (2) – Indiana Pacers (7) 1:0
Toronto Raptors (3) – Milwaukee Bucks (6) 0:1
Washington Wizards (4) – Atlanta Hawks (5)

Läänekonverents:

Golden State Warriors (1) – Portland Trail Blazers (8)
San Antonio Spurs (2) – Memphis Grizzlies (7) 1:0
Houston Rockets (3) – Oklahoma City Thunder (6)
Los Angeles Clippers (4) – Utah Jazz (5) 0:1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles