Kontaveit kaotas pingelise finaali – esimene turniirivõit WTA tasemel peab veel ootama (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit (vasakul) ja Marketa Vondroušova autasustamisel.
Anett Kontaveit (vasakul) ja Marketa Vondroušova autasustamisel. Foto: Peter Klaunzer/AP/SCANPIX

Anett Kontaveit (WTA 99.) peab oma esimest turniirivõitu WTA tasemel veel ootama – eestlanna kaotas 250 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga Bieli turniiri finaalis 17-aastasele tšehhitarile Marketa Vondroušavale (WTA 233.) 4:6 6:7 (6:8).

Finaalis lõi eestlanna ühe ning tšehhitar kaks serviässa. Topeltvigu tegi Vondroušava seitse ning Kontaveit neli. Kõikidest pallivahetustest võitis Vondroušava 90 ning Kontaveit 87. Matš kestis kokku üks tund ning 42 minutit.

«Tänan oma tiimi,» sõnas Kontaveit mängujärgses intervjuus. «Tänan, et mind alati toetate ja mind ikka ära kannatate,» lisas eestlanna veel, kui vaatas areenilt oma abiliste poole. 

Enne kohtumist:

Kui Kontaveit (WTA 99) alistas ülimalt tasavägises poolfinaalis 6:4, 4:6, 7:5 maailma 108. reketi Aliaksandra Sasnovitši, siis teises poolfinaalis oli Vondroušova (WTA 233) 7:6(3), 6:2 parem kaasmaalannast Barbora Strycovast.

Kuigi 17-aastase Vondroušova edetabelikoht on tagasihoidlik, on tegu ohtliku vastasega. Vondrousova on võitnud kolm ITFi turniiri, neist kaks tänavu. Lisaks on ta sel aastal jõudnud veel kahel ITFi turniiril finaali. Elu esimese ITFi turniiri võitis tšehhitar mullu. 2015. aastal tuli ta nii Austraalia kui Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel paarismängus juunioride tšempioniks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles