Seitse pallinguässa: Oliver Venno pommitas vastased puruks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno.
Oliver Venno. Foto: Maliye Milli Piyango

Eesti võrkpallikoondislase Oliver Venno koduklubi Ankara Maliye Milli Piyango alustas Türgi kõrgliigas teekonda viienda koha suunas edukalt, kui 5.-8. koha seeria avavaatuses saavutati raske 3:2 võit. Seeria peetakse kahe võiduni, misjärel mängib võitja viiendale ja kaotaja seitmendale kohale.

Põhiturniiril viienda koha saavutanud, kuid veerandfinaalist edasi poolfinaali mitte pääsenud Maliye Milli Piyango loodab hooaja lõpetada viienda kohaga, mis tagaks järgnevaks hooajaks koha tugevuselt kolmandas eurosarjas Challenge Cupil, kirjutas Volley.ee.

Esimene samm sai selles suunas täna astutud, kui kahe võiduni peetava 5.-8. koha seeria esimeses kohtumises võeti koduväljakul 3:2 (14, -24, -22, 15, 8) võit põhiturniiri kaheksanda meeskonna Istanbuli BBSK üle. Maliye Milli Piyango jaoks on tegemist magusa revanšiga, sest põhiturniiril jäädi samale meeskonnale võõrsil 2:3 ja koduväljakul 1:3 tulemusega alla. 

Venno säras seekord üleplatsimängijana 25 punktiga, tuues rünnakul 44-protsendilise efektiivsuse juures 17 ja blokis ühe punkti. Uskumatu esituse tegi diagonaalründaja aga pallingul, kui Eesti koondislane lõi koguni seitse ässa! Tegemist on Venno tänavuse hooaja tippmargiga, sest senini on eestlane kahel korral serveerinud viis ässa. Pluss-miinus arvestuses lõpetas Venno vastasseisus +16 punktiga, mis oli sarnaselt üldisele punktisaagile ja pallinguässadele mängu parim näitaja. 

Samad võistkonnad kohtuvad uuesti juba 18. aprillil Istanbulis. Maliye Milli Piyango võidu korral jõuaks Ankara meeskond 5.-6. koha mängudele, Istanbuli meeskonna paremus pikendaks seeria kolmemänguliseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles