Katari jalgpalli MMil võidakse kasutada kunstpilvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khalifa Internationali nime kandev jalgpallistaadion Kataris.
Khalifa Internationali nime kandev jalgpallistaadion Kataris. Foto: SCANPIX

2022. aastal Kataris toimuval jalgpalli MM-finaalturniiril võidakse ekstreemsete temperatuuride vältimiseks kasutusele võtta kunstpilved, vahendab ESPN Soccernet.

Suvekuudel kerkivad Kataris temperatuurid sageli 50 plusskraadini ning alates Araabia poolsaarel asuva riigi valimisest MM-i korraldajaks on kahtluse alla seatud mängijate ja pealtvaatajate võime palavust taluda, vahendab Soccernet.ee.

Seetõttu ongi välja pakutud erinevaid innovatiivseid lahendusi kuuma vältimiseks, alates turniiri talvel pidamisest kuni õhukonditsioneeridega staadioniteni.

Nii ongi Katari Ülikooli teadlased välja pakkunud uudse lahenduse, mis tooks staadionite ja treeningväljakute kohale tehislikud pilved.

«Kunstpilved oleksid kaugjuhitavad ning koosneksid 100 % kergetest süsinikmaterjalidest. Energiat annaksid neile neli päikesepatareid ning pilved lendaksid kõrgel, et kaitsta inimesi päikese eest,» selgitas Katari Ülikooli professor Saud Abdul Ghani.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles