Rapla näitas võimu isegi kuue mehega

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla resultatiivseimaks kerkis Rashim Suarez.
Rapla resultatiivseimaks kerkis Rashim Suarez. Foto: Tairo Lutter

KORVPALL. Eesti meistriliiga esimene poolfinalist on Rapla Avis/Utilitas, kes alistas veerandfinaalis isegi ootamatult kindlalt Valga-Valka Maks&Mooritsa mängudega 3:0. Eile oldi kodusaalis kaksiklinna klubist üle 94:85.

Valga osutas Raplale võrreldes kahe esimese kohtumisega suuremat vastupanu ja juhtis kolmandal veerandajal mitmel puhul seitsme punktiga. Siis pani sisuliselt kuue (!) mehega mänginud Rapla paremuse maksma ja läks vastavalt 23 ja 21 punkti visanud Rashim Suarzi ja Martin Paasoja vedamisel ette. Valgat ei aidanud ka Rapla leegionäride Domen Bratoži ja Jito Koki vigastused.

Rapla peatreeneri Aivar Kuusmaa sõnul pole Bratoži tervisehäda kuigi kehv ja sloveen oleks paari päeva pärast olnud valmis platsile tulema. Vaid 45 sekundit mänginud Koki tegi häda seljale.

Poolfinaalis läheb Rapla suure tõenäosusega vastamisi Tartu Ülikooliga. Kuusmaa tunnistas, et suurimaks väljakutseks saab olema meeskonna ümberhäälestamine.

«Valga oli meeskond, kes ei mänginud absoluutselt kaitset. Seda näitasid ka kõik matšid – viskasime iga kord üle 90 punkti. Kui saame vastaseks tõepoolest Tartu, siis nemad lasid põhiturniiril endale visata kõige vähem punkte. Enne seeriat ei arvanud, et seeria kolme mänguga läbi saab, aga pärast avakohtumist hakkasin seda uskuma,» rääkis Kuusmaa.

Valga ridades teise hooaja lõpetanud 42-aastane vanameister Valmo Kriisa oli teisel arvamusel. «Mina küll ei eeldanud, et 0:3 kaotame. Kogu seeria läks lauavõistluse nahka, me ei suutnud neid kuidagi takistada,» ütles ta.

Kas Kriisa karjäär jätkub? Mängumees konkreetset vastust ei andnud ja tõdes, et peab selle küsimuse üle veel juurdlema. Küll märkis kahel Valga-hooajal pigem episoodilisse rolli surutud Kriisa irooniliselt, et piirilinna meeskonnas mängimine oli tema jaoks hindamatu kogemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles