Kaarel Nurmsalu suur plaan läks luhta: tiim jääb loodetust väiksemaks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu Lahti MMi suusahüpete normaalmäe lõppvõistlusel.
Kaarel Nurmsalu Lahti MMi suusahüpete normaalmäe lõppvõistlusel. Foto: Tairo Lutter

Tippsporti naasmise järel tunnistas suusahüppaja Kaarel Nurmsalu, et tema sihiks on olümpiamedal. Selle saavutamiseks on vaja aga ideaalset ettevalmistust, mis tähendab ka häid tingimusi. Esimesed ohverdused on tulnud aga juba teha.

«Eks Eestis ole nii, et rahastuse leidmine on sportlase ja tema tiimi õlgadel,» tunnistas Nurmsalu ausalt. «Praegune seis on selline, et on tulnud ka kärpeid teha.»

Suusahüppaja avaldas lootust, et rohkem ei tule püksirihma pingutada, sest nagu ta varem on öelnud, peost suhu elades ei soovi ta sporti teha.

Ideaalis peaks tipptasemel suusahüppaja tiimi suurus koos sportlasega olema 5–6 inimest. Nurmsalul tuleb sealt aga 2–3 inimest maha arvata.

Kõige parema stsenaariumi korral sooviks ta oma abimeeste seas näha õmblejat, kes teeb alati valmis täpselt ideaalse võistluskombinesooni. Lisaks oleks teretulnud pidev füsioterapeudi olemasolu. «Loodetavasti ei pea rohkem kärpeid tegema,» avaldas ta lootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles