Eesti koondise peatreener: Rooba klubi kaotus aitas meid kõvasti

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Rooba.
Robert Rooba. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eesti jäähokikoondis sai laupäeva õhtul hea uudise, kui koondise liidri Robert Rooba koduklubi Jyväskylä JYP kaotas Soome meistriliiga poolfinaali otsustavas matšis Kuopio KalPale ja piirdus pronksiheitlusega.

Erinevalt nelja võiduni peetavast finaalseeriast selgub Soomes pronksiomanik kõigest ühe mänguga – reedel kohtutakse Helsingi IFKga. Seega saab Rooba viimasel hetkel sõita Belfasti, kus pühapäeval algab MMi esimese divisjoni B-grupi turniir.

«Muidugi ma mõtlesin, et kui Jyväskylä kaotab, saame Roberti endale. See oli meie jaoks peamine,» ei varjanud koondise soomlasest peatreener Jussi Tupamäki eilse treeningu järel heameelt. «Roberti meeskonna jaoks oleks muidugi parem olnud, kui nad oleks finaali saanud, aga meid aitas kaotus kõvasti,» lisas ta.

Eesti eesmärk on sama, mis eelmisel aastal – esimesse divisjoni tuleb püsima jääda ja «mudaliigat» vältida. Vastasteks on Belfastis Leedu, Suurbritannia, Jaapan, Horvaatia ja Holland. Maailma riikide üldpingereas jaotatakse Põhja-Iirimaal kohti 23.–28.

«Tegemist on tugevama seltskonnaga kui eelmisel aastal. Näiteks Holland peaks olema kõvem kui Rumeenia, keda mullu otsustavas kohtumises võitsime. Kõikide puhul on tegu tugevate ja professionaalsete meeskondadega, aga läheme igas kohtumises võidu eest võitlema,» rääkis Tupamäki.

Enne MMile sõitmist peab koondis neljapäeval ja reedel kaks kontrollmängu Soome tugevuselt kolmanda liiga klubiga Nokia Pyry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles