Tapad arvutiga kõige rohkem inimesi? Saad samasuguse medali kui ujujad ja korvpallurid

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor poiss võistlemas Brasiilia E-spordi tšempionaadil.
Noor poiss võistlemas Brasiilia E-spordi tšempionaadil. Foto: Fotoarena/Sipa USA/Scanpix

Aasia mängude korraldajad teatasid, et 2022. aastast kuulub võistluste ametlike medalialade sekka ka E-sport ehk arvutimängude mängimine. 2018. aastal on virtuaalsport kavas veel näidisalana. kirjutas The Guardian.

Sarnaselt 2015. aastal debüteerinud Euroopa mängudele on Aasia mängud korraldatud miniolümpia põhimõttel - mänge tunnustab ka Rahvusvaheline olümpiakomitee - ja esindatud on lai hulk spordialasid.

Tõsi, lisaks traditsioonilistele aladele nagu kergejõustik, ujumine, maadlus, jalgpall ja korvpall on Aasia mängude eestvedajad eksperimenteerinud ka spordialadega, mis pole olümpiakavasse kuulunud. Näiteks 2002. ja 2006. aastal võisteldi kulturismis, 1998-2010 olid kavas piljard ja snuuker, 2010. jagati medaleid võistlustantsus ja alates 1990. aastast ka Kagu-Aasias populaarses pallimängus nimega Sepak takraw, mis ühendab jalg- ja võrkpalli.

E-spordi eestvedajad loodavad, et Aasia mängude kavasse arvamine avab neile varem või hiljem ukse ka olümpiamängudele. Kuigi paljud E-sportlased mängivad ka pärisspordil põhinevaid mänge nagu FIFA ja NBA2K, siis kaks kõige populaarsemat mängu põhinevad inimeste või fantaasiaolendite tapmisel: Counter-Strike ja League of Legends.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles