22 meest, üks üllatuslik loobumine ja Crețu vihjed

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallikoondis alustab õige pea MM-valikmängudega.
Võrkpallikoondis alustab õige pea MM-valikmängudega. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kuigi klubihooaja kulminatsioon on veel olemata, pole võrkpalli rahvusmeeskonna kogunemiseni palju aega jäänud. Nii avaldas alaliit eile need 22 mängijat, kes moodustavad esialgse koondislaste nimekirja. Nii suure seltskonnaga tegelikult trenni tegema ei hakata, juba järgmisel nädalal kärbitakse loend maksimaalselt 15 mehe peale. Peatreener Gheorghe Crețu jutust võib üht-teist välja lugeda, keda ta lisaks senistele usaldusalustele mängijatele laagrisse kutsuda võib.

Selle seltskonnaga hakatakse valmistuma MM-valikmängudeks ja Maailmaliiga kohtumisteks. Sügisel ootab ees ka Euroopa meistrivõistluste finaalturniir. Treeninglaagrisse kogunetakse 1. mail.

Suuri üllatusi esialgses nimekirjas pole, olemas on kõik piiri taga pallijad, ühe erandiga. Nimelt loobus nurgaründaja Martti Juhkami koondisekutsest. Isiklikel põhjustel. Austrias Innsbrucki Hypo Tirolis mängiv nurgaründaja jäi rahvusmeeskonnast eemale ka eelmisel suvel, ent siis oli põhjuseks käevigastus, mis kuidagi paraneda ei tahtnud.

Nüüdset eemalejäämise põhjust ei taha Juhkami täpsustada. Mingit konflikti treeneritega polevat. «Kuna tegemist ei ole spordiga seotud põhjusega, siis ei taha sellel teemal tõesti pikemalt peatuda,» ütles Juhkami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles