Järelvaadatav: Levadia ja Kalju leppisid suures mängus viiki

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 8. vooru keskses kohtumises olid vastamisi tabeliliider Tallinna Levadia ja kolmandal kohal olev Nõmme Kalju. Tallinnas Maarjamäe staadionil peetud kohtumine jäi 1:1 viiki. Rimo Hunt viis Levadia 18. minutil juhtima, Kalju viigivärava lõi 61. minuti Artur Valikajev. Levadial on nüüd koos 20 punkti, Kalju tõusis 17 punktiga vähemalt hetkel FC Flora kõrvale.

Enne mängu:

Levadial on tabelis seitsme vooru järel 19 punkti ja ühena kahest meeskonnast ollakse endiselt kaotuseta. Laupäeval alistati võõrsil teise poolaja tabamustest 2:0 Tartu Tammeka. Tabelis Levadiast kolme punkti kaugusele jääv Kalju sai kümmekond päeva tagasi Narvas hooaja esimese kaotuse, jäädes alla sealsele Transile, kuid laupäeval rehabiliteeriti end võimsa 8:0 võiduga Viljandi Tuleviku üle. Seejuures lõid kõik kaheksa Kalju väravat eri mängumehed.

Mida räägib ajalugu?

Kahel viimasel hooajal pole kumbki meeskond kodus võita suutnud. Viimati võitis Levadia kodus Kadriorus mälestusväärse mängu 2014. aasta oktoobris 32. voorus – juba 3. minutil jäädi vähemusse ja kaotusseisu, mindi siis 2:1 ette (ja Kalju jäi ka kümnekesi), lasti Kalju 89. minutil Artur Pika omaväravast 2:2 viigini ja võideti lõpuks ikkagi Kruglovi väravast esimesel lisaminutil.

Tasavägisemaks minna ei saa

Kokkuvõttes on Levadia ja Kalju kohtunud meistriliigas 36 korda. 17 mängu on lõppenud Levadia võiduga, 8 Kalju võiduga ja 11 viigiga. Kalju oli 12 esimest omavahelist mängu ehk kolm hooaega võiduta, kuni 2011 tuli esimene võit tulemusega 3:1. Pärast seda ollakse aga nii viigis kui annab olla - järgnevast 24 mängust Levadia võitnud 8 ja Kalju 8 ning viike on tehtud samuti 8!

Kes lööb väravaid?

Mõlemad meeskonnad on vastaseid kostitanud senise seitsme vooru jooksul 21 tabamusega, kuid mõlemal on kolmandik neist tulnud ühest ainsast mängust. Levadia seljatas kolmandas voorus Paide Linnameeskonna 7:0, toona kübaratriki löönud Rimo Hunt on kuue väravaga ka kogu liiga suurim väravakütt. Kalju lõi aga laupäeval Viljandi Tulevikule suisa kaheksa vastuseta väravat, kusjuures kõik tabamused läksid eri meeste nimele! Kalju suurim väravakütt on seni Igor Subbotin, kellel kirjas neli tabamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles