Video: täpselt 20 aastat tagasi sündis tänaseni püsiv võimas snuukrirekord (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
File photo dated 20-04-2017 of Ronnie O'Sullivan.
File photo dated 20-04-2017 of Ronnie O'Sullivan. Foto: Richard Sellers/PA Wire/PA Images

Täna möödub täpselt 20 aastat päevast, mil toona veel noor ja tõusev snuukritäht Ronnie O'Sullivan tegi midagi niisugust, mida tema ise ja keegi teine pole järgneva kahe kümnendi jooksul suutnud ületada.

MM-turniiri avaringis kohtus O'Sullivan kaasmaalase Mick Price'iga ja juhtis freimidega 8:5. Price lõi 14. freimis kehva safety... ja oli seejärel koos kõigi pealtvaatajatega tunnistajaks ajaloo sünnile.

O'Sullivan saatis 15 punast ja 15 musta kuuli ning lõpetuseks ka värvilised kuulid aukudesse kirurgi täpsusega ning sprinteri kiirusega. Viis minutit ja 20 sekundit hiljem oli sündinud kõigi aegade kiireim maksimumbreik ehk 147-punktine seeria. Keskmiselt kulutas O'Sullivan ühe löögi tegemisele seega aega 8,9 sekundit!

Tegu oli briti karjääri esimese maksimumbreigiga, ent see ei jäänud kaugeltki viimaseks. Kokku on tänaseks tema nimel 13 maksimumi. Käimasoleval MMil kohtub viiekordne maailmameister teises ringis Shaun Murphyga, 13 võiduni mängitavas duellis juhib O'Sullivan reedese päeva järel 10:6.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles