Sebastien Ogier läheb järgmisel MM-rallil täitma ühte karjääri raskemat ülesannet

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Lavadinho/imago/PanoramiC/Scanpix

Neljakordne autoralli MM-sarja maailmameister Sebastien Ogier on aastatega tõestanud, et ta suudab edukalt sõita igasugusel teekattel. Samas kihutavad WRC-masinad ühel rallil, mida Ogier seni ei ole võita suutnud. 

Kui visata pilk peale kõikidele praegu MM-sarjas kavas olevatele etappidele, siis selgub, et Ogier ei ole ainsana suutnud võidutseda Argentina rallil. Ülejäänud 12 MM-sarjas kavas olevat rallit on ta vähemalt korra võitnud.

Argentinas on Ogier parimal juhul kolmel korral lõpetanud teisena. 2. koha saavutas ta nii 2013., 2014. kui ka 2016. aastal. Nüüd tahab mees sellele lõpu teha ja lõpuks ka Argentinas triumfeerida.

«Argentina ralli on ainus, kus me ei ole koos Julieniga (Ogieri kaardilugeja Julien Ingrassia) võitnud. Läheme igal aastal sinna eesmärgiga võita esimest korda. Selles vallas ei ole midagi muutunud. Tahame sel korral võita, kuid teame, et see ei ole lihtne,» rääkis Ogier M-Spordi pressiteenistuse vahendusel.

MM-sarja liidrina peab Ogier Argentinas esimesena rajale tuiskama ja see ei tee tema elu just lihtsamaks. «Esimene võistluspäev on just seetõttu paras väljakutse. Omaette katsumused on kiiruskatsed ise. Pinnas on hoopis teistsugune võrreldes teiste seni sel aastal peetud rallidega,» sõnas Ogier.

«Kruusal sõitsime ka Mehhikos, kuid sealne pinnas on hoopis teistsugune. Argentinas on teed palju pehmemad ja liivasemad. Kohati on teed aga päris karmid. Seega tuleb võitmiseks leida kompromiss kiiruse ja vastupidavuse vahel. Testisime eelmisel nädalal Portugalis kaks päeva autot ja kõik liigub õiges suunas. Seega ootame järjekordselt head tulemust,» lisas prantslane.

Hooaja järgmine etapp ehk Argentina ralli toimub 27.-30. aprillini.

Sõitjate paremusjärjestus seisuga 4/13

1. Sébastien Ogier (M-Sport World Rally Team) 88 punkti

2. Jari-Matti Latvala (Toyota Gazoo Racing WRT) 75

3. Thierry Neuville (Hyundai Motorsport) 54

4. Ott Tänak (M-Sport World Rally Team) 48

5. Dani Sordo (Hyundai Motorsport) 47

6. Craig Breen (Citroën Total Abu Dhabi WRT) 33

7. Kris Meeke (Citroën Total Abu Dhabi WRT) 27

8. Hayden Paddon (Hyundai Motorsport) 25

9. Elfyn Evans (M-Sport World Rally Team) 20

10. Andreas Mikkelsen (Škoda Motorsport) 12

11. Stéphane Lefebvre (Citroën Total Abu Dhabi WRT) 10

12. Juho Hänninen (Toyota Gazoo Racing WRT) 9

13. Teemu Suninen (M-Sport World Rally Team) 5

14. Jan Kopecky (Škoda Motorsport) 4

15. Pontus Tidemand (Škoda Motorsport) 3

16. Bryan Bouffier (Gemini Clinic Rally Team) 1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles