Läti superpõlvkonna esimene hea võimalus

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristaps Porzingis.
Kristaps Porzingis. Foto: ELSA/AFP/Scanpix

Läti parimasse ikka jõudnud korvpallurid annavad Eestile ja paljudele teistele Euroopa riikidele taseme poolest silmad ette, aga Pau Gasoli, Tony Parkeri, Dirk Nowitzki ja Andrei Kirilenko taolist vedurit pole neil olnud. Tiimi potentsiaalist andis märku 2015. aasta EM, kus lõpetati kaheksanda kohaga.

Augusti lõpus algaval EM-finaalturniiril saab Läti koondis aga esimest korda suure tähelepanu osaliseks, sest punavalge särgi tõmbab selga New York Knicksi sensatsioon Kristaps Porzingis. 221 cm pikkuse palluriga kaasnevad ka senisest kõrgemad ootused – Porzingis ja tema kaaslased on võimelised heitlema medali eest.

Esimest korda Läti täiskasvanute koondises üles astuv Porzingis mängis sel hooajal NBAs 66 mängu, kus ta viskas keskmiselt 18,1 punkti, võttis 7,2 lauapalli ning blokeeris kaks vastaste viset.

Lootusrikkalt alanud hooaeg lõppes nii Knicksile kui ka 21-aastasele lätlasele korraliku pettumusega. Knicks jäi NBA play-offʼist kindlalt välja ja Porzingise areng jäi uue aastanumbri kukkudes kängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles