Parimad sõbrad ja suurimad konkurendid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarjei Bø (vasakul) ja Emil Hegle Svendsen.
Tarjei Bø (vasakul) ja Emil Hegle Svendsen. Foto: Reuters/ScanPix

Laskesuusatamise MK-sarjas esikoha saanud Tarjei Bø ning tema järel teise kohaga leppima pidanud Emil Hegle Svendsen pole mitte üksnes rivaalid, vaid ka parimad sõbrad, kes üldiselt võistluste ajal ka ühes toas elavad.


22-aastase Bø sõnul on ta oma 25-aastaselt toakaaslaselt palju õppinud. «Meil on alati väga lõbus ja ta on mind õpetanud, kuidas pärast võistlusi lõdvestuda,» sõnas Bø.

Alati pole elu kahekordse olümpiavõitjaga muidugi meelakkumine. «Kui tema võidab, siis kuulen sellest terve õhtu,» muigas Bø.

Aga mis Svendsenit Bø puhul häirib? «Tarjei pole kunagi halvas tujus, aga kui mina olen vihane või pettunud, juhib ta sellele tähelepanu ja see võib närvidele käima hakata,» tunnistas Svendsen.

Kuigi nad on teineteise suurimad rivaalid, tunnistasid mõlemad, et kaotuse juures on pehmendav asjaolu see, kui üks neist võidab. «Ta on mu parim sõber, aga suurim rivaal, see on eriline suhe,» selgitas Svendsen. «Kui Tarjei hakkas MK-sarjas võitma, oli mul sellega alguses väga raske leppida. Aga nüüd rõõmustan iga tema võidu üle. »

Noormeeste sõbralikud nääklemised on aeg-ajalt ka meediasse jõudnud, näiteks teatas Svendsen keset hooaega, et Bø on alles poisike ja selleks, et 20 km sõidus võidutseda, peab ta suureks kasvama.

Ja kui Bø just sel distantsil oma karjääri esimese individuaalse MM-kulla võitis, olid tal sõbra sõnad hästi meeles. «Nüüd võin ennast ametlikult meheks nimetada,» rõõmustas Bø.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles