Tiitlikaitsja CSKA pääses Vitoria käest viimasel sekundil ja jõudis taas Final Fouri

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CSKA peatreener Dimitrios Itoudis ja tagamängija Nando de Colo.
CSKA peatreener Dimitrios Itoudis ja tagamängija Nando de Colo. Foto: Vladimir Astapkovich/Sputnik/Scanpix

Korvpalli Euroliigas pääses teise meeskonnana nelja parema sekka tiitlikaitsja Moskva CSKA, kes alistas võõrsil Vitoria Baskonia 90:88 ja võitis veerandfinaalseeria 3:0.

CSKA oli veel kaks ja pool minutit enne lõppu ees 84:74, aga siis algas Vitoria maruline tagasitulek. Shane Larkini kaks tabavat kolmest ja üks vabavise tõid kodumeeskonna kaheksa sekundit enne lõppu kahe punkti kaugusele (88:90). Seejärel puterdasid CSKA staarid Nando de Colo ja Milos Teodosic kahe peale palli auti ja Vitoriale jäi šanss mäng võita.

Esmalt sai võimaluse taas Larkin, aga tema väljaku nurgast sooritatud keerulisele viskele sai patuga pooleks käe peale Nikita Kurbanov. Ungari koondislane Adam Hanga hankis ründelaua, aga tema viimase sekundi ürituse blokeeris Kyle Hines, seekord puhtalt.

CSKA resultatiivseim oli 21 punktiga Cory Higgins, Vitoria kasuks viskas Tornike Shengelia 19 silma.

Täna jõudis nelja parema sekka ka CSKA mullune finaalivastane Istanbuli Fenerbahce, kes alistas veerandfinaalis 3:0 Ateena Panathinaikose. CSKA kohtub poolfinaalis Piraeuse Olympiacose ja Istanbuli Anadolu Efesi seeria võitjaga ning Fenerbahce vastane on kas Madridi Real või Istanbuli Darüssafaka Dogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles