Šarapova Prantsusmaa lahtiste saatus selgub 16. mail

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russia's tennis player Maria Sharapova attends a training session during the Stuttgart tennis Grand Prix, Germany April 26, 2017.   REUTERS/Ralph Orlowski
Russia's tennis player Maria Sharapova attends a training session during the Stuttgart tennis Grand Prix, Germany April 26, 2017. REUTERS/Ralph Orlowski Foto: RALPH ORLOWSKI/REUTERS

Dopinguga patustanud venelanna Maria Šarapova saab 16. mail teada, kas ta pääseb võistlema Prantsusmaa lahtistele tennisemeistrivõistlustele.

Meldooniumi tarvitamisega vahele jäänud Šarapova naasis pärast võistluskeeldu võistlusareenile sel nädalal, kui on osalemas Stuttgardi WTA-turniiril, kus mängib ka Anett Kontaveit. Šarapova sai nii Stuttgardi kui veel mõnele eesootavale turniirile vabapääsme ja loodab sama ka mai lõpus algavate Prantsusmaa lahtiste puhul.

Prantsusmaa tenniseliit ei kavatse aga viiekordsele Suure Slämmi turniiri võitjale teha erandit ning otsust Šarapova saatuse kohta liialt vara avalikustada. Otsus tehakse teatavaks 16. mail ehk 14 päeva enne Prantsusmaa lahtiste algust.

«Ainuke garantii, mis ma saan anda, on see, et ma helistan talle enne otsuse väljakuulutamist,» selgitas Prantsuse tenniseliidu president Bernard Giudicelli. «Ei ole ühtegi põhjust, miks me peaksime Maria Šarapova puhul tegema erandi, ja pole põhjust, miks peaksime tema võimaliku vabapääsme välja hõikama enne teiste omasid,» lisas Giudicelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles