Vinge meenutus: kui kõrge edetabelikohaga tennisisti on alistanud Kaia Kanepi?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi kohtumises Caroline Wozniacki vastu.
Kaia Kanepi kohtumises Caroline Wozniacki vastu. Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Scanpix

Eesti praegune esitennisist Anett Kontaveit sai kolmapäeva hilisõhtul kirja karjääri kõige kaalukama võidu, kui ta alistas Stuttgarti turniiri kaheksandikfinaalis maailma edetabeli 6. numbri Garbine Muguruza 2:6, 7:6 (7:1), 6:1. Samas tasub meenutada, et Eesti naistennisist on suutnud alistada ka maailma esireketi.

Praegu tipptennisesse tagasi tulla üritav Kaia Kanepi alistas 2011. aastal Tokyos toimuval Toray Pan Pacific Openi kolmandas ringi tollase maailma esireketi Caroline Wozniacki (Taani) tulemusega 7:5, 1:6, 6:4.

Väga kaugele suur võit Kanepit toona ei aidanud, kuna veerandfinaalis jäi Kanepi toona alla aga poolatarile Agnieszka Radwanskale.

Esimest korda suutis Kanepi alistada endise maailma esireketi 2009. aastal Dubai turniiril, kui ta oli kolmandas ringis 6:2, 7:5 üle tolle hetke maailma kolmandast numbrist Jelena Jankovicist.

Kui Kontaveit sai kolmapäeva õhtul kirja oma esimese võidu maailma esikümne mängija üle, siis Kanepi alistas esmakordselt maailma esikümne mängija 2008. aasta Prantsusmaa lahtiste teises ringis, kui ta oli 6:4, 7:6 (7:2) üle Venemaa tennisistist Anna Tšakvetadzest. Tšakvetadze oli tollal maailma 6. reket.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles