Lahkus jalgpalliliidu pikaajaline asepresident ja juhatuse liige

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvu Sild.
Arvu Sild. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) mälestab pikaaegset jalgpallijuhti, EJLi kuldmärgi kavaleri Arvu Silda (09.06.1944-28.04.2017), kes lahkus meie hulgast raske haiguse tagajärjel.

Sild oli üks jalgpalliliidu taasasutajatest 1988. aastal, 1990-1999 oli ta EJLi asepresident ning tänavu märtsi lõpuni kuulus ta jalgpalliliidu juhatusse. 2014. aastal avaldas Sild isiklike kogemuste põhjal kirja pandud raamatu «Jalgpalliga läbi elu».

Arvu Sild alustas jalgpalliga Tallinna Dünamos, debüteerides ENSV kõrgliigas 1961. aastal, neli aastat hiljem sai ta Dünamo esindusmeeskonnas platsile Nõukogude Liidu meistrivõistluste I liigas. Sild kuulus ENSV koondisse.

1970. aastal tuli Sild ENSV meistriks Tallinna Norma ridades, kellega ta krooniti lisaks kolmel korral ka ENSV karikavõitjaks. Lisaks võitis Sild neljal korral ENSV hõbeda.

Keemiakombinaadis Flora peainsenerina töötades asutas 1977. aastal meeskonna, mida võib lugeda hilisema FC Flora jalgpalliklubi eelkäijaks.

Kuni kõrge eani sportlikult aktiivne olnud Sild tegeles veteranide jalgpallielu eestvedamisega ning tegutses ettevõtluses. Eesti Jalgpalli Liit avaldab kõigile Arvu Silla lähedastele ja kogu jalgpalliperele sügavat kaastunnet. Kõik täna ja homme peetavad Premium liiga 9. vooru mängud algavad Arvu Silla mälestuseks leinaseisakuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles