Puusta lõpetas Hyeres’i MK etapi 12. kohaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta
Ingrid Puusta Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy/World Sailing

Prantsusmaal Hyeres’is käimas oleva Purjetamise Maailma Karika etapi lõpetasid Eesti purjetajad Ingrid Puusta 12., Deniss Karpak 17., Karl-Martin Rammo 22., Anna Pohlak 44. ja Anre Nõmme 7. kohaga.

Ingrid Puusta (NYCS) saavutas sõidutulemustega 3, 10, 30, 32, 11, 7, 14, 18, 20, 24 naiste RS:X purjelauaklassi konkurentsis kokkuvõttes 12. koha. Ingrid kommenteeris regatti nii: „Meil olid täna hullud purjetamisolud väga keerutavas ja ebastabiilses tuules. Lõpetasin regati 12. kohaga mis pole see mida lootsin, kuid loodan et purjetan oluliselt paremini mai algul peetaval EM-l.” Regati võitis poolatar Zofia Noceti-Klepacka.

Finnil seilav Deniss Karpak (KST) purjetas viie päeva jooksul finišisse tulemustega 16, 22, 3, 7, UFD (valestart), 10, DNC (mitteosalemine), 8, 10 ning on kokkuvõttes 17-s. Homme peetavasse medalisõitu läheb liidrina türklane Alican Kaynar 10-punktise vahega hollandlase Nicholas Heineri ees.

Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) kogus oma kontole regati kestel 28., 16., 30., 27., BFD (valestart), 33., 24., 5., 24. ja 31. resultaadi ning lõpetas regati 22. kohaga. Liidrikohal on enne homset medalisõitu itaallane Francesco Marrai.

Laser Radialil seilava Anna Pohlaku (TJK) tulemuste seeria koosnes finišikohtadest 35, 32, 45, 26, 46, 35, valestart, 32, 33 ja 40 ning ta positsioneerus kokku 44. kohale. Medalisõitu läheb liidrina belglanna Evi van Acker.

Parapurjetamise klassis 2.4mR on Anre Nõmme (SMS) regati kokkuvõttes 7-s, tema tulemused sõitudest olid DNF (mitte finišeerimine), 7, 8, 8, 8, 6, 5, 7, 7, 7. Regati võitis prantslane Damien Seguin.

Hyeres’i MK etapp kestab pühapäevani. Olenevalt klassist kestavad eelsõidud reede või laupäevani ning nende tulemuste põhjal selgunud iga klassi kümme parimat purjetavad seejärel topeltpunkte andvas medalisõidus, mis RS:X klassile toimub laupäeval ning Laser Radial, Laser Standard ja Finn klassidele pühapäeval.

Hyeres’i MK etapi kodulehekülg ja tulemused: http://swc.ffvoile.com/

Purjetamise Maailma Karikas on igal aastal toimuv kõrgetasemeline võistlusseeria olümpiapurjetamises, mis tänavu koosneb jaanuaris toimunud Miami etapist, praegu käimas olevast Hyeres’i etapist ning juunis Santanderis toimuvast finaalregatist.

Purjetamise Maailma Karika kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/home.php

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Matek, LTT, Eesti Meedia ja Strand. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles