Valitsemisaeg jätkub: Bayern purustas Wolfsburgi ning tuli viiendat aastat järjest meistriks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müncheni Bayerni jalgpallimeeskonna peatreeneri Carlo Ancelotti jaoks oli tiitlivõit Saksamaa klubi eesotsas treenerikarjääri esimeseks.
Müncheni Bayerni jalgpallimeeskonna peatreeneri Carlo Ancelotti jaoks oli tiitlivõit Saksamaa klubi eesotsas treenerikarjääri esimeseks. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas selgus kolm vooru enne hooaja lõppu tiitlivõitja, kelleks on viiendat aastat järjest Müncheni Bayern. 31. vooru mängus alistas Bayern koguni 6:0 Wolfsburgi.

Saksamaa meister selgus põhjusel, kuna Bayerni järel teist kohta hoidev RB Leipzig ei suutnud Bundesliga eelviimase meeskonna Ingolstadti vastu rohkemat 1:1 viigitulemusest. Nii suutis Bayern tekkinud hea võimaluse ära kasutada, kui sai kirja ülimalt kindla võidu ning tuli viiendat hooaega järjest ning üldse klubi ajaloo jooksul 27. korda meistriks. Võitjate poolt skooris kaks väravat Poola ründemasin Robert Lewandowski (36., 45.) ühe tabamuse said kirja nii David Alaba (19.), Arjen Robben (66.), Thomas Müller (80.) kui ka Joshua Kimmich (85.).

Võit mõjus kindlasti Bayernile kosutavalt, kuna viimasel ajal on nad pidanud läbi elama mitmeid tagasilööke. Kui Meistrite liiga veerandfinaalis jäädi kahe mängu kokkuvõttes valusalt lisaajal alla Madridi Realile, siis selle nädala keskel langeti konkurentsist Saksamaa karikavõistlustelt, vandudes 2:3 alla Dortmundi Borussiale.

Senise hooaja jooksul ehk 31 vooruga on Bayern Bundesligas löönud 79 väravat ning pidanud korjama enda võrgust välja kõigest 17 palli. Mõlemas arvestuses ollakse kindlalt parimad. Bayerni peatreener Carlo Ancelotti on nüüd tulnud tiitlivõitjaks neljas tugevaimas liigas viiest ehk lisaks triumfile Bayerniga on itaallane meistriks kroonitud nii AC Milani (Itaalia), Londoni Chelsea (Inglismaa) kui ka Paris Saint-Germain (Prantsusmaa) eesotsas. «Ma olen õnnelik, et saan teha koostööd niivõrd heade mängijatega ning fännidega, kes on meid kogu hooaja jooksul suurepäraselt toetanud. Me väärisime seda tiitlit, kuna näitasime ilusat jalgpalli,» rääkis Ancelotti eilse tiitlivõidu järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles