Dina Ellermann kaitses tiitlit koolisõidu sisemeistrivõistlustel

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks päeva Rahulas kestnud koolisõidu sisemeistrivõistlustel pälvis kuldmedali Dina Ellermann hobusel Landy’s Akvarel. Kokku jagati medaleid kuues võistlusklassis.

Sisemeistrivõistlused peeti kõikides vanuseklassides, esimene medalikomplekt jagati välja seenioride võistlusklassis. Esikolmik selgus kahe osavõistluse tulemusena, millest esimene peeti laupäeval ja teine pühapäeval. Seitsme võistluspaari seas läks suure favoriidina starti Dina Ellermann (Tondi RSK) oma kauaaegsel esiratsul Landy’s Akvarelil. Esimesest osavõistlusest võtsid nad kaasa tulemuse 76,759%, teises osavõistluses koguti 77,550% (kokku 154,309 punkti). Hõbemedaliga pärjati Grete Hussarit (Saaremaa RSK) hobusel Rohan Warrior. Nende kahe osavõistluse tulemused olid 66,886% ja 67,324% (134,201 p). Pronksmedali saavutas Tiina Kuusmann (RSK KRT) hobusel Rimbaud, kes said I osavõistluses 66,666% ja teises 66,930% (133,596 p). Kõik esikolmikus olnud sportlased on Eesti ühe tuntuima treeneri, Alla Gladõševa õpilased.

Koolisõidu sisemeistrivõistluste seenioride klassi esikolmik: Grete Hussar, Dina Ellermann, Tiina Kuusmann.
Koolisõidu sisemeistrivõistluste seenioride klassi esikolmik: Grete Hussar, Dina Ellermann, Tiina Kuusmann. Foto: Celin Lannusalu

Särav naeratus, mis on kujunenud Dina Ellermanni kaubamärgiks, ei kustunud sportlase näolt tänagi. „Loomulikult olen tänase päevaga väga rahul ja tunne on imeline. Kindlasti saab alati paremini, aga jäin tänase sooritusega rahule. Akva on lihtsalt äge ja olen õnnelik, et saan temaga koostööd teha,“ ütles sisemeister.

Suurematest eesmärkidest on Dinalt plaani võetud 2018. a MM, mille ühe normatiivi suutis ta täita märtsis Soomes. Tänavuseks olulisemaks eesmärgiks on osalemine EM-il, mis toimuvad augustis.

Juunioride klassis võitis kulla Helena Kaal (Tond RSK, treenerid Dina Ellermann ja Alla Gladõševa) hobusel Cassander. Nemad kogusid kahe osavõistluse peale kokku 133,414 punkit (67,108% ja 66,306%).  Hõbemedali viis koju Rose Marie Skjoldby (Tondi RSK, treener Marika Vunder) hobusel Rosinante, tulemusega 132,327 p (66,471% ja 65,856%). Pronksmedalile tulid Tallinna Ratsaspordikooli õpilane Hanne-Loore Väin (treener Therje Prohorova) hobusel Burberry 7, kes kogusid 128,599 p (63,284% ja 65,315%).

Juuniorite esikolmik: Hanne-Loore Väin, Helena Kaal ja Rose Marie Skjoldby.
Juuniorite esikolmik: Hanne-Loore Väin, Helena Kaal ja Rose Marie Skjoldby. Foto: Celin Lannusalu

„Ma olen väga rahul. Minu hobune on teinud tõsise arenguhüppe. Näiteks jalavahetused, mis meil eelmisel aastal suureks probleemiks olid, on nüüd üks meie tugevaimaid külgi,“ lausus mullune lasteklassi sisemeister. Tema tänusõnad lähevad ka oma tiimile – treeneritele ja gruumile, kes on aidanud tal nii kaugele jõuda.

Noortes jagasid omavahel medaleid kaks väga kogenud sportlast, kelles parimad sooritused õnnestus teha Marii-Heleen Raidmetsal (Audruranna RSK) oma pikaaegsel partneril Rokitil. Krista Raidmetsa käe all treeniv paar kogus kahe osavõistluse peale kokku 135,012 punkti (68,021% ja 66,991%). Hõbemedal läks seekord Stella-Marii Tammele (Niitvälja RSK) hobusel Calendula. Nemad skoorisid kokku 129,016 punkti (63,229% ja 65,787%). Kolmandana selles vanuseklassis võistles Raidmets oma teise hobuse Casanovaga, kuid kuna sisemeistrivõistluste arvestuses saab osaleda ühe hobusega, siis nemad medalikohta ei saanud.

Sisemeistrivõistlustel koolisõidus sai noorte klassis kulla Marii-Heleen Raidmets (paremal), hõbedale tuli Stella-Marii Tamme.
Sisemeistrivõistlustel koolisõidus sai noorte klassis kulla Marii-Heleen Raidmets (paremal), hõbedale tuli Stella-Marii Tamme. Foto: Celin Lannusalu

„Väike näpukas tuli sisse, aga muidu sõit sujus ja tunne oli hea, sest Rokit on väga kogenud ja oli täna koostööaldis,“ ütles Marii-Heleen. Rokit on olnud juba pikalt sportlase põhiratsu, temaga koostööd jätkatakse ka sellel hooajal. Noorel neiul endal on eesmärgiks teha sama edukad stardid juba ka seeniorite klassis.

Väikesed poniratsanikud võistlesid oma vanuseklassis kolmekesi. Kulla saavutas ülekaalukalt Carinee Ainola (Niitvälja RSK, treener Merle Männik) ponil Herr Ilves (133,463 p). Hõbedale tuli Katariina Merila (Tondi RSK, treener Dina Ellermann) ponil Mango (127,337 p) ja pronksmedali sai kaela Sonja Roberta Sedin (Tondi RSK, treener Getter Kangur) Mimii-ga (117,099 p).

Laste klassis tegi oma tiitlivõistluse debüüdi Theresa Radha’a (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) hobusel Chanel L, kes on ka Dina Ellermanni võistlusratsu. Nemad said kahes osavõistluses tulemuseks 69,333% ja 69,833% (139,166 p). Hõbedasele kohale tulid Katariina Merila ponil Mango, kes skoorisid 133,111 p (67,833% ja 65,278%). Pronksiga pidi leppima Maarja Malm (MTÜ Viru Ratsu, treener Kadri Kullerkupp) hobusel Pipar. Nende lõpptulemuseks jäi 127,278 p.

Lasteklassi esikolmik: Maarja Malm, Theresa Radha’a ja Katariina Merila.
Lasteklassi esikolmik: Maarja Malm, Theresa Radha’a ja Katariina Merila. Foto: Celin Lannusalu

Päeva lõpetasid harrastajad, keda oli stardis 10 paari. Punktide vahed kujunesid üsna suureks ja kindel liider oli Kristiina Aun (Tondi RSK, treenerid Dina Ellermann ja Alla Gladõševa) hobusel Superman, kellega saadi I osavõistluses tulemuseks 72,00% ja II 69,667%. „Olen väga õnnelik, sest nii mul meistrivõistlustel polegi läinud. Tänan hobuste omanikke, kes on andnud mulle võimaluse nendega ratsutada,“ rõõmustas võitja.

Hõbeda võitis Maarja-Liisa Nõmm (Audruranna RSK, treener Krista Raidmets) Hipposel ja pronksi Kaisa Jõemaa (Märjamaa SK, treenib Grete Hussari käe all) hobusel Kalme.

Harrastajate esikolmik: Kaisa Jõemaa ja Kalme, Kristiina Aun ja Superman, Maarja-Liisa Nõmm ja Hippos.
Harrastajate esikolmik: Kaisa Jõemaa ja Kalme, Kristiina Aun ja Superman, Maarja-Liisa Nõmm ja Hippos. Foto: Celin Lannusalu

Kõik tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles