Cretu Eesti liiga finaalist: Poola klubide vastu poleks neil midagi teha

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheorghe Cretu.
Gheorghe Cretu. Foto: cev.lu

Eile õhtul peetud Eesti võrkpallimeistrivõistluste finaalseeria viimaseks jäänud kohtumist oli vaatamas ka rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Cretu.

Juba täna algas koondise treeninglaager, mistõttu Cretu koos koondise üldfüüsilise ettevalmistuse treeneri Mirko Fasiniga ka Eestis on.

Poola kõrgliigas Lubini Cupurumit juhendanud treener ütles, et Poola liigas poleks Eesti kahel paremal klubil suurt midagi teha.

«Seal lüüakse nii võimsat servi, see lõhuks Eesti klubide mängu kiirelt. Siin ei suudeta stabiilselt tugevat servi lüüa. Ja füüsise osas on samuti suur vahe, seal on mängijate valik niipalju suurem ning tippu jõuavad füüsiliselt suured ja võimsad mehed. Eks sealse rahvaarvu juures ongi neil tohutu valik,» võrdleb Cretu.

Juhendaja sõnul ei saaks Eesti tippmeeskonnad Poola liiga esimese poole tiimidele iial vastu. «Sealsete paremate vastu poleks lootustki. Ehk tagumise otsa omade vastu oleks mingi šanss,» kinnitab treener.

Eesti koondise laagrisse kutsuti 17 mängijat, kellest lõviosa teenib klubihooajal leiba välismaal. Finaalis osalenud meestest tuleb koondisesse Rait Rikberg, Mart Naaber, Karli Allik, Denis Losnikov. Neist Naabriga pole Cretu varem kokku puutunud ja ootab huviga, et 212 cm pikkust tempomeest treenida. «Naaber jättis finaalis korraliku mulje, eks näis, kuidas ta laagris on. Aega meil enne esimesi MM-valikmänge palju pole, pean kiirelt ülevaate saama, mis seisu keegi täpselt on,» lisab juhendaja.

Tuleval hooajal võib piiri taha siirduda ka mitu finaalseerias osalenud meest ja võimalik, et ka Selveri peatreener Rainer Vassiljev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles