Bottas oleks eksimuse tõttu oma esimesest etapivõidust peaaegu ilma jäänud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas tähistamas oma esimest võitu vormel-1 sarjas.
Valtteri Bottas tähistamas oma esimest võitu vormel-1 sarjas. Foto: Pixathlon / HZ/SIPA/Pixathlon / HZ/SIPA/Scanpix

Valtteri Bottas tõusis pühapäeval viiendaks soomlaseks, kes võitnud vormel-1 etapi. Samas tunnistas Mercedese tiim, et Bottas oleks Sotši ringrajal peaaegu oma võidu maha mänginud, kui ta ühes kurvis oma esimesed rattad blokki pidurdas. 

Sõidu lõpus Ferrari piloodi Sebastian Vetteli rünnakuid tõrjudes olid Bottase vormeli esimesed rehvid meeskonna sõnul väga täbaras seisus. Soomlase vormeli esimesed rattad blokeerusid rajaosas, kus tuleb läbida 13. ja 14. kurv, kirjutab Autosport.

Mercedese mootorispordiosakonna boss Toto Wolff sõnas, et nad said selle vahejuhtumi järel väga murettekitavat informatsiooni ja seetõttu sõidu lõpp niivõrd pingeliseks kujuneski.

«Ta blokeeris mõlemad esimesed rattad ja sõitis rehvid kandiliseks. Meie mõõdikud näitasid, et rehvid said väga tõsiselt kahjustada. See vahejuhtum mõjutas ka tema esitust võistluse lõppfaasis,» rääkis Wolff. «Tegemist oli väga stressirikka momendiga, kuid suutsime siiski rahu säilitada.»

Bottase enda sõnul leidis vahejuhtum aset, kuna tema vormeli esimeste rehvide temperatuur hakkas langema ja see viis ta mugavustsoonist korraks välja.

«Kaotasin niimoodi kindlasti aega,» sõnas Bottas. «Sotši ringrajal on väga oluline leida hea rütm. Kui leida hea rütm, siis on ka kiirus väga hea. Kui korraks aga rütm kaotada, siis selle tagasi saamine võtab mõne ringi aega. Ma kaotasin korraks rütmi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles