Statistikahaamer: Cristiano Ronaldo püstitas Atleticot pihuks ja põrmuks lüües sületäie rekordeid! (1)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo lõi Meistrite liiga poolfinaali avamängus Madridi Atleticole kolm väravat, mis andsid Realile 3:0 võidu.
Cristiano Ronaldo lõi Meistrite liiga poolfinaali avamängus Madridi Atleticole kolm väravat, mis andsid Realile 3:0 võidu. Foto: CURTO DE LA TORRE/AFP

Jalgpalli Meistrite liiga poolfinaali avamängus alistas Madridi Reali kodusel Santiago Bernabeu staadionil tänu Cristiano Ronaldo kübaratrikile 3:0 linnarivaali Madridi Atletico.

Erinevate statistika-agentuuride pakutavad numbrid avavad portugallase superesituse erinevaid nüansse, millest üks on vaimustavam kui teine. Veenduge ise!

21 väravat on Cristiano Ronaldo löönud Reali särgis Atletico vastu mängides. Tegemist on Madridi derbi rekordiga. Kui Ronaldo oleks piirdunud kahe väravaga (ja tema kogusaldo oleks 20), siis saaks öelda, et tema noos moodustab Madridi derbi väravate koguarvust täpselt 2,5 protsenti, sest

800. värava Madridi derbide ajaloos lõi Ronaldo, kui viis Reali 2:0 juhtima. Aga 3:0 tabamuse tõttu on need näitajad vastavalt 801 ja 2,62 protsenti.

52 väravat on Cristiano Ronaldo löönud Meistrite liiga play-off’is. See on rekord.

103 väravat on Cristiano Ronaldo löönud karjääri jooksul Meistrite liigas kokku. See on samuti rekord. Boonusfakt: Madrid Atletico sama näitaja on 100.

8 väravat on Cristiano Ronaldo löönud kolme eelmise Meistrite liiga mänguga. Veerandfinaalis Müncheni Bayerni vastu lõi ta võõrsil kaks ja kodus kolm, nüüd Atleticole kodus samuti kolm väravat. Ja kriitikud ütlevad, et Ronaldo kipub olulistes mängudes nähtamatuks (ja kuivale) jääma...

2 järjestikuses Meistrite liiga play-off’i mängus polnud mitte ükski jalgpallur kunagi varem kübaratrikke löönud. Ronaldo lõi (veerandfinaali kordusmängus Bayernile kolm ja nüüd Atleticole samuti kolm).

7 kübaratrikki on Cristiano Ronaldo karjääri jooksul Meistrite liigas löönud. See on jällegi rekord, aga mitte Ronaldo ainuomanduses olev, sest täpselt sama on suutnud ka Lionel Messi. Boonusfakt: mitte ükski jalgpallur polnud kunagi varem eurosarjas Atletico võrku kübaratrikki kõmmutanud.

24 värava sünnis on Cristiano Ronaldo 2017. aastal osaline olnud. 22 võistlusmängu jooksul on ta löönud 19 väravat ja andnud viiele tabamusele resultatiivse söödu.

6 hooaega järjest on Cristiano Ronaldo löönud Meistrite liigas kahekohalise arvu väravaid. Rekord, muidugi.

94 protsendil kordadest on avamängu kodus 3:0 võitnud meeskond jõudnud eurosarjas järgmisse ringi. Ainult statistikat vaadates on Reali šansid seega ülihead, aga mängupildi (ja Ronaldo) järgi otsustades veelgi paremad!

42 kübaratrikki on Cristiano Ronaldo Madridi Reali kasuks löönud 389 klubi särgis peetud mänguga. Väravate kogusaldo on 399.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles