Ott Tänak – ralliaasta 2017 kindlaima käega piloot

Viljar Voog
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014 tabas Ott Tänak Argentiina rallil veetakistuses kivi ja pidi katkestama. Tänavu on ta selliseid vigu suutnud vältida.
2014 tabas Ott Tänak Argentiina rallil veetakistuses kivi ja pidi katkestama. Tänavu on ta selliseid vigu suutnud vältida. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

«On valed, suured valed ja statistika» – väidetavalt Inglismaa kunagise peaministri Benjamin Disraeli suust kõlanud tsitaadi kirjutas maailmakuulsaks Mark Twain. Arve oma soovi järgi käänates saab jõuda meelepärase tulemuseni; näiteks praegu võime väita, et Tänak on tänavuse hooaja viiel esimesel MM-etapil kõige vähem sõiduvigu teinud ralliäss!

Kui ärritav võib olla tehnikasport, tasub praegu uurida Fernando Alonso käest. Vormel 1 sarja kahekordne maailmameister pole tänavu esimesel neljal GP-etapil veel kordagi ruudulippu näinud. Möödunud nädalavahetusel Sotši ringrajal lagunes tema McLaren-Honda võistlusmasin koost juba soojendusringil. «Ilmselgelt on see närviajav. Hooaja neljas sõit, neljas katkestamine. Ja seekord ei jõudnud me isegi starti,» ahastas hispaanlane pärast järjekordset pettumust meediale.

Tänaku ja kaardilugeja Martin Järveoja tänavuse hooaja ahastusekvivalent Alonso kogetule on Monte Carlo ralli viimane päev – ülikindlal teisel kohal kulgenud Eesti esiekipaaži Ford Fiesta võistlusauto mootoris lakkas töötamast üks silinder, ning mehed vaatasid abitult pealt, kuidas Toyota esisõitja Jari-Matti Latvala neist paremusjärjestuses mööda tuhises. Tänak võinuks langeda ka suisa viiendaks, ent hullumeelne sõit kuulsal Col de Turini mägiteel, tihedas lumesajus, päädis lõpuks madalaimale poodimuastmele tõusmisega. «Enne tänast tegime kõik [õigesti – V.V.] ... Ma pean minema...» võitles Tänak viimase katse lõpus oma emotsioonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles